LUDOGOREC - DINAMO 1-1

RUKAVINA JUNAK! Ušao u 89. minuti, spasio pogodak za 0-2, a u 93. pogodio za veliki remi Modrih!

Dinamo je u Razgradu bio na rubu poraza, ali je Čačićev joker Ante Rukavina u posljednjim sekundama utakmice donio odlični remi 1-1. Uzvrat je za tjedan dana
 Srđan Vrančić/CROPIX

Zdravko Mamić u poluvremenu utakmice bio je zamišljen. Možda je gazda Dinama vrtio imena novih trenera koji bi mogli zamjeniti Antu Čačića. Jer, ono što je Dinamo servirao u Razgradu bilo je debelo ispod razine. I renomea koji ima u odnosu na Ludogorec, i igračkog kadra koji posjeduje u svlačionici. I da nije bilo Ante Rukavine koji je u sudačkoj nadoknadi prvo spriječio pogodak Ludogorca, a potom zabio za izjednačenje i tako se 'zahvalio' Čačiću što ga je posjeo na klupu, Dinamo bi se od Europe oprostio u Bugarskoj.

Igrači Ante Čačića na travnjaku Ludogorec Arene izgledali su kao ispuhane lutke bez kapi krvi u sebi. Kao da su još uvijek na odmoru koji im je trener podario prošloga tjedna...

A zasluge što su još u igri osim Rukavini idu u smjeru raspoloženog Kelave, pomalo i kriteriju suca Prihode te nepreciznosti nogometaša Ludogoreca. Prije svega Stojanova i Gargorova koji su se propisno ispromašivali. Tražili su domaćini i dva kaznenena udarca, ali sudac je ostao nijem.

Dinamo? Odigrao je ulogu sparing partnera. I to dosta lošeg, ako smijemo primjetiti... Igre kojoj smo svjedočili na pripremama u Austriji nije ga bilo niti u tragovima, a prvi puta su zaprijetili tek nakon pola sata igre kada je Ivan Tomečak pucao iznad gola.

Očekivalo se kako će u nastavku Dinamo zbiti redove i pružiti nešto konkretno, ali nula bodova. Zaiskrilo se u 66. minuti kada je Sammir loptom pogodio domaćeg igrača koji je ležao na travnjaku, a čiji su suigrači krenuli djeliti pravdu. Na svu sreću, Dinamo ima Beqiraja koji je sam razgrnuo trojicu i spasio Sammira.

Međutim, minutu kasnije Dinamo više nije mogao spašavati niti Ivan Kelava. Sjajni Stojanov je centrirao s desne strane, a Marcelinho zabio glavom pored Vide. Doduše, Kelava je bio i na toj lopti, ali...

Nakon gola Dinamo je napokon počeo igrati. Badelj je promašio, nakon toga se Beqiraj spetljao. I kada su svi očekivali kraj, u igri je ušao Rukavina i spasio europsku sezonu. Barem do uzvrata.

LUDOGOREC - DINAMO 1-1 (Marcelinho 67, Rukavina 90)

KRAJ UTAKMICE!

93. minuta - Ante Rukavina je u tri minute postao apsolutni heroj utakmice. Samo nekoliko trenutaka nakon što je spasio gol, Ante je na drugoj strani Dinamu donio veliki remi. Sammir je prebacio Golubovića, a Rukavina je sa crte glavom gurnuo loptu u mrežu.

92. minuta - Rukavina je spasio čisti gol! Guela je uputio loptu za Aleksandrova, a Ante je u posljednji trenutak uklizao i izbio loptu ispred praznog gola.

78. minuta - Dinamo niže prilike. Badelj je nabacio, a Alispahić glavom pucao preko gola.

77. minuta - Nova velika šansa Dinama. Alispahić je s lijeve strane poslao loptu za Beqiraja, koji nije uspaio pucati, ali je zato prevario vratara Golubovića. Lopta ga je preskočila, ali je na gol-liniji bio spreman Caicara.

76. minuta - Sammir je dao povratnu loptu za Badelja, koji s vrha 16-erca puca preko vrata.

68. minuta - Tomečak je uputio prizemnu loptu za Čopa, koji je iz teške pozicije pucao mlako i vratar je to lako obranio...

67. minuta - Kelava je ipak kapitulirao. Stojanov je nabacio s desne strane, a Marcelinho se našao sam između Vide i Tonela, te je glavom plasirao loptu pod gredu.

62. minuta - Ivanov je 'izvozao' Vrsaljka, pucao s 15-ak metara iskosa, lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

55. minuta - Caicara je pokušao s frha 16-erca iznenaditi Kelavu, ali lopta je otišla preko gola.

51. minuta - Sammir je iz kornera pogodio vanjski dio stative, a Tonel je u gužvi nokautirao suparnika i zaradio žuti karton.

50. minuta - Dinamo je puno odlučnije ušao u nastavku, ali još nema prilika ispred Golubovića.

Završeno je prvo poluvrijeme!

42. minuta - Minev je u šesnaestercu zapeo za Pivarića, a stadion je proključao od ljutlje prema sucu utakmice...

37. minuta - Ponovno je neugodni Stojanov ispremiješao cijelu obranu Modrih, pucao sa 12-13 metara, ali Kelava je opet spasio Modre.

34. minuta - Nevjerojatan promašaja Bugara! Stojanov je na desnoj strani krasnom loptom pronašao Genčeva, koji je potpuno usamljen s pet metara promašio cijeli okvir gola.

31. minuta - Prva prilika za DInamo, i odmah stopostotna. Sammir je povukao i krasno proigrao Tomečaka na desnoj strani. Veznjak Dinama bio je sam ispred gola, ali udarac je bio grozan, lopta je otišla visoko preko vrata.

25. minuta - Ivanov je dobio žuti karton nakon što je 'pokosio' Vidu.

19. minuta - Bugari su tražili jedanesterac nakon što je Vrsaljko s leđa pokupio Marcelinha. Penal nije postojao, budući da se sve dogodilo van 16 metara, ali prekršaja je sigurno bilo...

11. minuta - Dinamo je loše ušao u utakmicu i Dinamo može biti presretan s 0-0 nakon 10 minuta . Sada je Kelava obraniočisti zicer Marcelinhu s desetak metara, a nakon toga pucao je i Stojanov, ali Vida je uklizavanjem spasio čisti gol.

7. minuta - Velika sreća za Dinamo! Modri su zaspali kod jednog auta, Stojanov se našao sam na desnoj strani od Kelavinog gola, ali udarac je prošao malo pokraj vratnice.

6. minuta - Bugari su nešto poduzetniji na početku, ali još nema udaraca po golu...

Utakmica je počela!

LUDOGOREC: Golubović - Minev, Barthe, Guldan, Calcara - Djakov (od 83. Moti), Genčev - Marcelinho, Stojanov (od 90. Guela), Ivanov (od 86. Aleksandrov) - Gargorov;

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić (od 56. Beqiraj) - Badelj, Kovačić - Tomečak (od 89. Rukavina), Sammir, Ibanez - Čop (od 74. Alispahić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:18