'DOBRO SMO PROŠLI...'

Štimac: Čini mi se da će od Puljića biti nešto

 Drago Sopta / CROPIX

“Ekipa” iz svečane lože Dinamova stadiona nije bila od prevelikih riječi. Poraz su svi u podsvijesti očekivali, ipak se igralo protiv višestruko skuplje i bolje momčadi.

- Nije se drugo niti moglo očekivati. Kada vidite kako Ibrahimović štopa loptu, onda je sve jasno. Kad bi Dinamo (u nekim snovima - nap. a.) mogao uložiti 200-300 milijuna eura u momčad kao PSG, onda bi to bila sasvim druga priča, kratko je rezonirao predsjednik HNS-a Davor Šuker. Niti izbornik Igor Štimac nije očekivao čudo od ove utakmice:

- Poraz od Paris Saint Germaina s ovakvim Zlatanom Ibrahimovićem nikoga ne treba čuditi. Pokušalo se s nekim iznenađenjima, s Vidom u veznom redu, no to nije moglo ništa promijeniti. Parižani imaju mnogo bolju momčad. Ipak, čini mi se da će od Ante Puljića biti nešto...

Zajecova kritika

“Stari vuk” Velimir Zajec igrao je mnogo puta u svojoj karijeri u ljepšoj atmosferi maksimirskog stadiona, i to ga se najviše negativno dojmilo:

- Teško je igrati pred praznim stadionom, a onda od igrača očekivati čudo. Osim toga, trebali su dečki mnogo čvršće zaigrati, možda bi tada nešto bilo drugačije.

Zajecu se nije svidio eksperiment s mijenjanjem pozicija na terenu:

- To nije dobro, i ništa dobro iz toga nije moglo ispasti...

Igor Cvitanović također je stara Dinamova legenda koji je upamtio mnogo bolje dane:

- U stvari sam zadovoljan rezultatom, jer je moglo ispasti i gore. PSG je mnogo bolja momčad, mnogo su više toga prikazali, i mogli su postići još koji pogodak. No, objektivno i nisu toliko bolji koliko su bolje stajali na terenu.

‘Kijev je naša šansa’

“Knez Igor” ipak očekuje bolje Dinamove dane:

- Kada će Dinamo prekinuti taj negativni niz u Ligi prvaka?! Teško je reći, no možda protiv imenjaka iz Kijeva. U startu smo znali da su oni, uz nas, objektivno najslabija momčad u skupini. Da, vjerujem da ćemo protiv njih zabiti i možda pobijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:53