IZBORNIK BRANI ČARLIJA

Štimac o Ćorlukinom noćnom životu: Ostavite Vedrana na miru, zašto razapinjete te momke?

Za nas trenere najvažnije je ono što igrači pokazuju na terenu, kaže Štimac
 Damir Krajač/CROPIX

Hrvatski izbornik Igor Štimac je nazočio svečanom početku akademske godine na Visokoj školi za sportski menadžment Aspira na kojoj je student prve godine. Njegov dolazak u studentske klupe privukao je najveću pozornost medija pa nije mogao izbjeći nekoliko pitanja. Novinare je zanimao njegov komentar ponašanja reprezentativca Vedrana Ćorluke, odnosno pojavljivanje fotografije na kojoj se stoper zabavlja u moskovskom klubu, s nargilom u ruci.

- Često razapinjete te mlade momke po pitanju svega onoga što i vi sami radite, pa možda i vaš posao trpi zbog toga. Za nas trenere najvažnije je ono što igrači pokazuju na terenu. Dakle, nije problem ako mladi ljudi izađu, ako se druže s djevojkama, pa čak i do ranih jutarnjih sati, jer postoji vrijeme i za to. Nije dobro ako se dogode nekakvi incidenti tijekom tog vremena koje provode u privatnom životu. Najbitnije je ono što pokazuju na terenu - rekao je izbornik.

Štimac nastavlja:

- U svakom slučaju mediji bi mogli manje pratiti što oni noću rade, vjerujte mi da rade puno manje nego što smo mi u igračkim danima radili. Ali onda niste imali mobitele, mikrofone i kamere da se to sve zabilježi, a niste imali ni toliko doušnika koliko imate danas. Pustite ih malo, pokušajmo od njih izvući ono što je najnužnije, a to je učinak na terenu, jer jedino će nas to učiniti radosnima - zaključio je Štimac temu o Ćorluki i njegovom privatnom životu.

Izbornik želi svu koncentraciju usmjeriti na važne utakmice s Makedonijom i Walesom. Od igrača koje je pozvao vjerojatno neće biti Ive Iličevića koji se ozlijedio u utakmici njegovog HSV-a protiv Hannovera.

- Nećemo zvati zamjenu, opet se ponavlja situacija kao zadnji put. Pozvali smo 26 igrača, zadnji put su trojica izostala s konačnog okupljanja. Nadam se da neće biti više izostanaka - završio je Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:12