ZABORAVLJENI ZADRANIN

TOMASOV STIŽE U RIJEKU? U Münchenu ga se žele riješiti, na Kantiridi čekaju razvoj situacije

Zadranin je igrao u Hajduku, trenirao je s Dinamom, a sada je na pragu Kantride

Otkako je Rijeka igračima postala poželjna udavača , teško je razlikovati novinarske "patke" od pravih, ekskluzivnih informacija. Kakvih na Kantridi ima vrlo malo, budući da se sve čuva kao u švicarskom sefu, pod tri lokota te sigurnosnom kombinacijom koja sadrži brojke i slova. Zato je kao "bomba" u popodnevnim satima eksplodirala vijest njemačkog portala dieblaue24.com (bavi se isključivo vijestima i člancima vezanima uz 1860 München) kako se nezadovoljni Marin Tomasov nalazi na meti upravo - Rijeke?!

"Tomasov je u ponedjeljak popodne, kao i ostatak momčadi Sechzigera, stigao u turski Belek na pripreme. Ali već dulje vrijeme, dobro je poznato, hrvatski veznjak ne osjeća se najbolje u glavnom gradu Bavarske, pa ni treninge, shodno tome, ne odrađuje s nekim naročitim žarom u očima. Inače, bivši reprezentativac, a igrač Zadra i Hajduka tijekom jeseni skupio je sveukupno 14 nastupa u nebeskoplavom dresu, a učinak se svodi na jedan pogodak i asistenciju. Iako je ugovorom vezan do ljeta 2015. godine, klub ga se", tvrde Nijemci, "želi riješiti. I njegove godišnje gaže od 380.000 eura, čime je jedan od najplaćenijih igrača u momčadi."

Prema tamošnjim izvorima, Rijeka želi dovesti 26-godišnjeg Tomasova ove zime, ali ovu maloprijašnju brojku Kantrida si ne može, a niti želi priuštiti. Nijemci čak navode da bi se transfer trebao zgotoviti do petka (?!) te da je povratak u Hrvatsku jedina šansa da Tomasov uopće uđe u vidokrug izbornika Kovača koji o njemu uopće ne razmišlja kao mogućem putniku u Brazil. Uz to, Matjaž Kek ima dosta opcija na krilnim pozicijama. Kvržić, Jugović, Sharbini, Mujanović, Ajayi, može to odigrati i Moises, znao je tamo zaigrati i Alispahić. A plaće na Kvarneru ne idu iznad 180.000 eura, pa zar bi Zadranin pristao na dvostruko smanjenje? Možda, ako se nađe neki "deal" da sadašnji klub plati otpremninu, a Rijeka dio ugovora...

Nažalost, do sportskog direktora Juričića nismo uspjeli doći, iz objektivnih razloga kao što je sprovod Minte Ružića... Ali Tomasov je sigurno jedno od imena u njegovu notesu. Valjda ne za lijevog beka?!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:11