LIGA PRVAKA

U 'kraljevskom klubu' opet idila, Ribery prijeti Cityju

Golijada protiv Rayo Vallecana poslužila je kao balzam Realovoj svlačionici, dovoljno intenzivan da bar privremeno zamaskira teorije o raspadu sistema

Kad bi se nevera u svlačionici Real Madrida, za koju španjolski novinari tvrde da je stavila omču oko Mourinhovog vrata, mogla umiriti frazama, tada bi se meč s Ajaxom čekao bez ikakvih “sekiranja”. Riječi direktora nogometa Zinedinea Zidanea, koji je prije nekoliko dana u medijima žicao povjerenje za Joséa Mourinha, u nedjelju je na skupštini kluba ponovio Florentino Pérez.

- Njegova predanost klubu je neupitna. On je najbolji trener na svijetu. Doveo je u svlačionicu visoku razinu empatije i spremnosti na kompromis. Uz njega, živi i naša želja da se san o 10. Ligi prvaka ispuni već ove sezone - slatkorječivo će predsjednik o trenutnoj situaciji, koja je, čini se - med i mlijeko.

Osakaćena zadnja linija

Na tkivu madridske momčadi u utorak će se ipak morati krpati boleštine. Zadnja linija je osakaćena, nema suspendiranog Marcela, a ozlijeđeni su Coentrăo i Pepe. I nad nastupom Carvalha stoji upitnik, pa će se Ramosu u obrani vjerojatno priključiti Varane, Albiol i Arbeloa.

Ajax bi možda mogao računati na statistiku kao saveznika, da prošle godine nisu u oba međusobna susreta dobili po glavi. U Madridu je bilo 2-0 (Higuaín i autogol Anite), a u Amsterdamu 4-0 za Real (tamo su zabili Ronaldo dvaput, Benzema i Arbeloa). Osim toga, od 11 domaćih utakmica protiv nizozemskih klubova, Real je slavio u njih osam.

Studiozni pristup

Kad je Frank de Boer igrao u Barceloni, José Mourinho je bio šegrt Louisu van Gaalu. Danas se, kao i Portugalac, trudi njegovati jednaku studioznost u pristupu utakmici. Najavio je da se Ajax na Bernabéu, za razliku od prošlogodišnje taktike koju je izabrao njegov prethodnik Martin Jol, ne dolazi prilagođavati domaćinu.

- Ako nešto želimo postići, onda bismo trebali pokazati “jaja”. Inače možemo i ostati doma. Protiv Reala ćemo zaigrati opasno, ne i arogantno.

Ribery prijeti Cityju



Svaka čast Napoliju i Villarrealu, no u Münchenu su hvalospjeve pripremili za samo jednu momčad iz “skupine smrti”. Franck Ribéry u Kickeru je napumpao atmosferu do neba. Nakon što je ugradio dvije asistencije u subotnju pobjedu nad Bayerom (3-0), ne štedi velike riječi.

- Otkako sam ovdje, nikad nismo bili jači. Zapravo, ovo je najbolji Bayern kojeg sam ikad vidio!

Inter baš i nije najbolji ikad, zbog čega je novi trener Claudio Ranieri suzdržan uoči gostovanja u Moskvi (18 sati). Muče ga ozljede Sneijdera i Mikela, a najviše ga brine hoće li u napadu uspješno združiti Milita i Pazzinija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:36