JUNAK PROTIV LIVERPOOLA

VIDEO: LOVREN BRILJIRA U ENGLESKOJ 'U Lyonu sam počeo misliti da sam stvarno grozan igrač'

 getty images

U pet kola jednako toliko nastupa, svaki po 90 minuta, pravodobnost, energičnost i što je za njega najvažnije - poprilična sigurnost. Dejan Lovren transferom iz Lyona u Southampton vjerojatno je napravio najbolji potez karijere. U Engleskoj je pronašao mir, tamošnje okruženje maksimalno mu odgovara i pogodak na čuvenom Anfiledu za pobjedu nad Liverpoolom došao je kao kruna vrlo dobre prilagodbe na Premier ligu. Rano je napisati da hrvatski reprezentativac konačno postaje visoka igračka vrijednost kakva bi po fizičkim predispozicijama mogao biti, on će to tek trebati pokazati kroz kontinuitet, ali nastavi li na dosadašnji način, brzo će doći u fokus najjačih klubova na Otoku. Njegova brzina, skok i duel kao stvoreni su za njih.

- Presretan sam. Osjećaj je nevjerojatan. Hvala svim suigračima i navijačima na podršci - napisao je Lovren na Twitteru nakon što je u 54. minuti utakmice zabio glavom, poslije ubačaja iz kornera s lijeve strane i donio trijumf Svecima. Učinio je to u padu, vrlo spretno i pomalo sretno, no njegove defenzivne prezentacije, kao i sigurnost ekipe u obrani koja prima vrlo malo golova (samo dva u pet kola!), daleko su važnije.

Lovrenu se u subotu Kop morao nakloniti, to je doživljavaj koji se pamti cijeli život, međutim još su vrednije pozitivne kritike za kompletnu prezentaciju. I njemu, i klubu, a na kraju i Vatrenima.

Otkako je u seniorskom nogometu, još od prvih nastupa za Inter iz Zaprešića, pa preko Dinama i Lyona, Dejan je bio stoper kojeg su pratili kiksevi, često neočekivani padovi koncentracije kojima je znao 89 minuta jako kvalitetne igre baciti u vjetar. No s godinama stiže i zrelost, a ambijent Southamptona i Engleske ulijevaju mu sigurnost, izgleda da je našao idealnu ligu za sebe.

- Navijači su ovdje drugačiji od svih koje sam dosad upoznao. Dobro je održavati odnose s njima jer kad dođu loši dani, netko će stati iza tebe. Stvari nisu uvijek savršene. Nastojat ću biti najbolji cijelo vrijeme, ali to nije uvijek moguće. Najvažnija stvar u moja prva tri mjeseca ovdje jest da sam dobro prihvaćen u klubu i to me čini sretnim.

To je kazao Lovren, a s još nekoliko rečenica dodatno je oslikao stanje duha koje ga je kočilo u Francuskoj.

- Zamislite da imate 20 godina i čitate dvojbe po novinama zašto te klub uopće kupio. Počnete misliti da je to istina. Dao sam najbolje od sebe i mislim da su to bile dobre tri i pol godine u Lyonu. Na kraju su opet počele kritike i zato držim da je Southampton došao u pravom trenutku. Kad si nesretan, lako se ozlijediš. Govorili su “hvala Bogu što Dejan dolazi”. Bilo mi je to grozno slušati, ali to je život, nije se samo meni dogodilo. Sada sam jači i stvarno sam sretan.

Koliko ga je frustriralo, govori sarkastična konstatacija “Neka opet mene okrive za poraz”, kojoj nije mogao odoljeti nakon loše utakmice Lyona s Real Sociedadom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Sada je zadovoljan, samopouzdan, uspješan, što duže potraje, očvrsnut će ga i više. Southampton ga je platio 10 milijuna eura, “paprenije” nego Lyon Dinamu. Po tome je jedan od najskupljih hrvatskih stopera u povijesti. Nastavi li ovako, ne bi čudilo da već sljedećeg ljeta bude u još većoj transferskoj priči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:56