LIGA PRVAKA

VIDEO Özil spasio Real, Modriću poluvrijeme, City se oprostio

 AP

Natjecanje u Ligi prvaka ušlo je fazu kad više nema previše prostora za kalkulacije. Četvrta runda razigravanja po skupinama ponudila je stoga puno uzbuđenja, vidjeli smo kišu golova i neke superatraktivne utakmice.

Teško se odlučiti za šlager večeri jer konkurencija je bila uistinu oštra. Je li to bio spektakl u Madridu, melodrama u Gelsenkirchenu ili tragedija sa Etihada u Manchesteru...

Izaberite kako vam volja, ali sigurno je da je rezultat večeri bio 2-2. Tim rezultatom završile su sve tri najzanimljivije utakmice: Real - Borussia D, Schalke 04 - Arsenal i Manchester City - Ajax. Sve tri fiks X, 2-2.

Na Bernabeu smo iščekivali mali hrvatski debi, Modrićev Real kontra Perišićeve Borussije iz Dortmunda, a većim dijelom gledali smo kako njemački Mourinho, Jurgen Klopp, baca u očaj onog pravog Mourinha, Portugalca koji odavno nije od nekoga izgubio dvije utakmice zaredom.

To mu se zamalo dogodilo jer su u Dortmundu, podsjetimo, slavili 'crno-žuti' sa 2-1. A upravo je identičan rezultat bio i u Madridu sve do predzadnje minute. A tad je Mourinha spasio Mesut Ozil.

Tko će kome ako neće svoj svome. Njemački reprezentativac sjajno je izveo slobodnjak sa poludiustance, prebacio je živi zid i pogodio taman uz stativu. Prekrasan gol kao šlag na tortu jedne odlične utakmice.

U prvom poluvremenu vidjeli smo demonstraciju njemačke mladosti i moći. Momčad iz Dortmunda pokazala je zašto dvije godine drži primat u Bundesligi, a njezini mladi lavovi Reus i Goetze nokautirali su Madrižane.

Bljesnule su dvije munjevite kontre. Najprije je Reus pravom bombom rasparao mrežu Casillasa, izjednačio je Pepe udarcem glavom, a Goetze je u sudačkoj nadoknadi zabio za 2-1 nakon asistencije Lewandowskog. Ili se tako učinilo u prvi tren, jer krupna televizijska snimka je pokazala da je loptu u vlastitu mrežu poslao Arbeloa. Svejedno bio je to lijep gol.

Modrić će igrao od početka, ali ga je na poluvremenu zamijenio Essien. Perišić je upao u igru u 80. minuti. Inače, drugo poluvrijeme proteklo je u velikoj dominaciji Reala pa je na kraju remi zaslužen.

Kakva drama u Manchesteru. U zadnjoj sekundi nije sviran penal za City protiv Ajaxa. Bilo je to klasično potezanje za dres Marija Balotellija u 16-tercu, Talijan je završio na travnjaku, a sudac Peter Rasmussen ocijenio je da je pametnije odsvirati kraj nego 11-terac. Tako je City zaključio svoju ovosezonsku epizodu u Ligi prvaka, a vjerojatno će ostati i bez Europa lige jer su zacementirani na dnu grupe sa samo dva boda.

Ajax je vodio 2-0, oba gola kapetana De Jonga, a 'građane' su vratili u život Yaya Toure i Aguero. Ajax je sad bliži Europskoj ligi nego sljedećoj rundi Lige prvaka.

Kako je počelo na Veltins-Areni, izgledalo je da će se Arsenal ekspresno revanširati Schalkeu za poraz 0-2 u Londonu.

Momčad Arsena Wengera nakon pola sata zabila je dva gola, najprije Walcott pa Francuz Giraud doveli su 'Topnike' u dobru poziciju. U drugoj minuti sudačke nadoknade na 1-2 je smanjio nizozemski 'killer' Huntelaar, a to je garantiralo da će se drama produbiti u drugom poluvremenu. Tako je i bilo, pritisak Schalkea bio je strašan i teško mu se bilo othrvati.

Kako je Farfan zabio za 2-2 sredinom drugog dijela još je bilo vremena, ali Nijemci nisu uspjeli napraviti preokret. Walcott je u zadnjem napadu imao zicer, ali je njegov udarac obranio Unnerstall.

Remijem Schalkea i Arsenala profitirao je Olympiakos koji je zadržao priključak dobivši Montpeiller 3-1. Francuzi su pak otpali.

Malaga je primila prvi gol i remizirala kod Milana (1-1), ali su već osigurali prolaz. U toj grupi se igra 'ko manje pa se Anderlecht približio Milanu pobjedom protiv Zenita 1-0.

SKUPINA D

REAL MADRID - B. DORTMUND 2:2 (Pepe 34, Özil 89/Reus 28, Gotze 45)

REAL MADRID: Casillas, Varane, Pepe, Ramos, Arbeloa (Kaka 77), Özil, Xabi Alonso, Modrić (Essien 46), Di María, Ronaldo, Higuaín (Callejon 46).

B. DORTMUND: Weidenfeller, Subotić, Hummels, Piszczek, Schmelzer, Kehl, Gündoğan (Perišić 80), Götze, Reus, Grosskreutz, Lewandowski



R2-2D www.fasthighlights.com by fasthighlights-2013

Manchester City - Ajax 2:2 (Toure Y. 22, Aguero 74/De Jong 10,17)

Manchester City: Hart, Kompany, Zabaleta, Clichy, Nastasić, Nasri, Javi García, Barry, Yaya Touré, Agüero, Tévez

Ajax: Vermeer, Alderweireld, Moisander, Blind, Van Rhijn, Poulsen, Eriksen, De Jong, Schøne, Boerrigter, Babel



M Vs A 2-2 (UCL 2012) by futbolsapiens

REDOSLIJED

1. Borussia Dortmund 4 2 2 0 6:4 8

2. Real Madrid 4 2 1 1 10:7 7

3. Ajax Amsterdam 4 1 1 2 6:8 4

4. Manchester City 4 0 2 2 6:9 2

SKUPINA B

Schalke - Arsenal 2:2 (Huntelaar 45+1, Farfan 67/Walcott 18, Giroud 26)

Schalke: Unnerstall, Höwedes, Uchida, Fuchs, Matip, Holtby, Afellay, Jones, Neustädter, Farfán, Huntelaar

Arsenal: Mannone, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Koscielny, Arteta, Wilshere, Walcott, Cazorla, Podolski, Giroud



ША footyroom.com by footyroom

Olympiakos - Montpellier 3:1 (Machado 4, Greco 80, Mitroglou 82/ Belhanda 67, 11m)

Olympiakos: Carroll, Maniatis, Modesto, Paulo Machado, Holebas, Manolas, Torossidis, Siovas, Greco, Abdoun, Mitroglou

Montpellier: Jourdren, Yanga-Mbiwa, Bocaly, Hilton, Bedimo, Marveaux, Belhanda, Saihi, Cabella, Mounier, Camara

REDOSLIJED

1. FC Schalke 04 4 2 2 0 8:5 8

2. Arsenal 4 2 1 1 7:6 7

3. Olympiakos Pirej 4 2 0 2 7:7 6

4. Montpellier HSC 4 0 1 3 5:9 1

SKUPINA C

AC Milan - Malaga 1:1 (Pato 73/Eliseu 40)

AC Milan: Abbiati, Mexès, Abate, Bonera, Montolivo, Constant, Emanuelson, De Jong, Pato, Krkić, El Shaarawy

Malaga: Willy, Gámez, Weligton, Demichelis, Sergio Sánchez, Camacho, Joaquín, Iturra, Eliseu, Isco, Saviola



M Vs M 1-1 (UCL 2012) by futbolsapiens

Anderlecht - Zenit Petersburg 1:0 (Mbokani 17)

Anderlecht: Proto, Nuytinck, Kouyaté, Safari, Biglia, Kljestan, Praet, Gillet, Jovanović, Mbokani, Bruno

Zenit Petersburg: Malafeev, Anyukov, Criscito, Lombaerts, Hubočan, Shirokov, Semak, Denisov, Witsel, Bystrov, Kerzhakov



anderlech by SpheraChannel

REDOSLIJED

1. Malaga 4 3 1 0 8:1 10

2. AC Milan 4 1 2 1 4:4 5

3. RSC Anderlecht 4 1 1 2 1:4 4

4. Zenit St. Petersburg 4 1 0 3 3:7 3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:06