MLS PLAYOFF

Za naslov prvaka borit će se Galaxy i Houston

Za naslov prvaka MLS lige borit će se nogometaši Los Angeles Galaxyja i Houston Dynama. Houston je u finalu Istočne konferencije sa ukupnim rezultatom 4-2 savladao DC United, dok je LA Galaxy istovjetnim rezultatom pobijedio Seattle Sounderse na Zapadu.

Houston Dynamo je u uzvratnoj utakmici odigrao 1-1 na gostovanju kod DC Uniteda, a mirnoću u susretu im je golom u 33. minuti osigurao Boniek Garcia budući su u prvoj utakmici slabili 3-1. Konačnih 1-1 postavio je potkraj susreta Crnogorac Branko Bošković. Houston je 2006. i 2007. godine osvojio MLS ligu, a ovo mu je četvrti plasman u veliki finale u sedam godina.

LA Galaxy je u uzvratu na gostovanju kod Seattlea poražen 2-1, ali mu je pobjeda 3-0 iz prvog susreta bila dostatna za prolaz. Jedini gol za Galaxy zabio je irski napadač Robbie Keane iz jedanaesterca u 68. minuti nakon igranja rukom u kaznenom prostoru od Adama Johanssona.

Veliki finale na rasporedu je 1. prosinca na Home Depot Centeru, domaćem terenu LA Galaxyja budući su David Beckham i društvo osvojili više bodova u regularnom dijelu sezone od Houstona. Repriza je to prošlogodišnjeg finala u kojem je LA Galaxy slavio 1-0 i osvojio naslov.

MLS doigravanje, konferencijski finale, uzvratne utakmice:

Istočna konferencija

DC United - Houston Dynamo 1-1 (Bošković 83 / Garcia 34), ukupni rezultat 2-4

Zapadna konferencija

Seattle - LA Galaxy 2-1 (Johnson 12, Scott 57 / Keane 68-11m), 2-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:36