SPORTSKI FANATIK

ARMSTRONG POSTAO PLIVAČ! Osramoćeni biciklist nastupa na mitingu koji nije pod ingerencijom antidopinške agencije

Na sveučilištu u Teksasu, u gradu Austinu, trebao bi nastupiti u disciplinam 500, 1.000 i 1.500 jardi slobodnim stilom, ali u kategoriji veterana
 AP

Američki biciklist Lance Armstrong (41), koji je u listopadu doživotno suspendiran zbog dopinga, ponovno će se natjecati, ali u plivanju. Na sveučilištu u Teksasu, u gradu Austinu, trebao bi nastupiti u disciplinam 500, 1.000 i 1.500 jardi slobodnim stilom, ali u kategoriji veterana, odnosno plivača u dobi između 40 i 44 godine starosti.

"Ovo natjecanje ne spada pod nadležnost Američke antidopinške agencije, a cilj mu je da ljude starije generacije potakne da se bave plivanjem. Na našim natjecanjima ne provodimo dopinšku kontrolu, a Lance Armstrong je član naše organizacije i zato može plivati", rekao je izvršni direktor organizacije "US Masters Swimming" Rob Butcher.

Američka antidopinška agencija je Armstrongu doživotno zabranila sudjelovanje na svim natjecanjima pod njenom nadležnošću, a Međunarodna biciklistička federacija oduzela mu je svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea, koje je osvojio u razdoblju između 1999. i 2005. godine. Također, Armstrong je u siječnju u intervjuu tv zvijezdi Oprah Winfrey priznao da je tijekom karijere uzimao doping.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:20