GUBITAK VREMENA

Blanka odbila otići na dodjelu Laureusovih nagrada

 Damir Krajač / Cropix

Iako su ugledni organizatori Laureusovih sportskih nagrada bili voljni aranžirati čarter-let samo za nju da bi je imali na svečanosti dodjele nagrada, Blanka Vlašić nije pristala.

Navodi to Gulf Times, katarski dnevnik koji donosi intervju s hrvatskom visašicom, jednom od najvećih zvijezda Svjetskoga dvoranskog prvenstva koje u petak počinje u Dohi.

Laureus svoje nagrade dodjeljuje danas (srijeda) u Abu Dhabiju, a 26-godišnja hrvatska atletičarka nominirana je za nagradu "Povratnica godine".

- U svom sam životu naučila postavljati prioritete. Ponašala bih se poput amaterke da sam dva dana prije važnog natjecanja otišla na dodjelu nekakve nagrade. Ne radi se samo o izgubljenom vremenu zbog same svečanosti, već se radi i o priličnoj količini emocija koja se u takvim prilikama bezrazložno potroši. Osjetila sam da nema smisla ići tamo, tako da nisam čak niti dvaput promislila prije negoli sam rekla ne – objasnila je Vlašić.

Gulf Times piše da su organizatori bili spremni organizirati poseban čarter-let kojim bi je vratili iz Abu Dhabija u Dohu još tijekom trajanja svečanosti, no to – kao ni činjenica da Doha uopće nije naročito udaljena od Abu Dhabija (338 kilometara) – im nije pomoglo.

Mjesno je glasilo vrlo detaljno predstavilo Blankina dostignuća kroz karijeru i kroz tekuću sezonu u zatvorenom nazvavši je golemom favoritkinjom za zlato u ženskom visu s obzirom na izostanak najveće joj protivnice, Njemice Ariane Friedrich.





- Nije mi običaj zamarati se suparnicama. Uvijek se nastojim koncentrirati prije skoka i pogoditi savršenu tehniku. Uspijem li u tome, znam da ih sve mogu pobijediti.

Namjeravate li u Dohi napasti svjetski rekord?, bilo je jedno od pitanja postavljenih Blanki.

- Ne planiram rekorde. Teško je to za objasniti, ali prilike za rekorde dolaze u trenucima kada toga uopće nisam svjesna. Morate znati da doći do prilike za rekord znači proći dugotrajan proces u natjecanju. Ne napadam visinu od 209 centimetara od početka. Rekord će doći. Budem li sve stvari odradila kako treba, možda već i ovdje. Treba pritom također imati i sreće.

Blanka, piše isti izvor, uživa dolaziti u Katar.

- Imam vrlo lijepe uspomene iz nastupa na otvorenom ovdje u Dohi, no ovo će biti prvi put da nastupam u dvorani. Lijepo je biti ovdje u trenucima kad je u Europi hladno. Osim toga, ovdje sam znala skakati svoje najbolje rezultate u sezoni. Zato mi je uvijek drago vratiti se ovdje. Jednostavno, osjećam se dobro.

- Razlika između natjecanja u otvorenom i zatvorenom? U biti je nema. Više volim nastupe na otvorenom. Sezona na otvorenom traje duže. U dvorani, taman kad uđem u dobru formu, sezona završava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:36