NIJE IŠLO

Flensburg ipak prejak za Zagreb u Ligi prvaka

Najbolji kod Zagreba bio je Zlatko Horvat s devet postignutih golova, dok se kod pobjedničke momčadi istaknuo Danac Thomas Morgensen s osam golova

ZAGREB - Gostovanje u njemačkom Flensburgu kod istoimenog bundesligaša u utakmici 5. kola Lige prvaka donijelo je poraz praktično ‘bez ispaljenog metka’ (32-29) jer je domaćin, osim uvodnih Štrlekovih 0-1, vodio tijekom čitave utakmice.

Unatoč silnom trudu u pojedinačnom smislu, obrana Kljaićeve momčadi bila je u uvodu utakmice sve samo ne uobičajeno dobra. U mrežu Marina Šege, a zatim i Gorazda Škofa ušlo je u prvih 15 minuta čak 13 pogodaka. Da se nastavilo istim ritmom do kraja utakmice, Zagreb bi primio - lako je izračunati - više od 50 pogodaka.

Kakve su golove primali Zagrebovi vratari, nakon pet sekundi suparničkog napada, iz trka sa osam-devet metara, zorno je u ‘kočijaškoj’ maniri opisao Neno Kljaić na time-outu pri rezultatu 15-10 za Flensburg. Dakako, nepristojno je prenijeti doslovni ‘Kljunov’ citat, no, mora se priznati, Zagrebov je trener imao puno pravo na bijes u datom trenutku.

Premda su do kraja prvog poluvremena Zagrepčani primili samo još šest pogodaka (19-15), zaostatak se nije smanjio, jer ni u napadu sve nije funkcioniralo na zadovoljavajućoj razini. Bez mogućnosti za organizaciju smislenog napada, momčad hrvatskog prvaka većinu je pogodaka postigla iz kontri i polukontri pri čemu je njefikasniji bio kapetan Zlatko Horvat (do kraja 9 golova).

U nastavku - opet ista priča, sve moguće rotacije Zagrebu nisu pomogle te se prednost Nijemaca brzo popela do - za pobjedu sigurnih plus 7.

Približili su se gosti još dvaput na dva minusa (23-25) i (25-27), no bodovi su ipak ostali na sjeveru Njemačke. Šteta, jer, bio je Flensburg ‘zreo’ za pad u završnici. No, koliko je u napadu griješio domaćin (Škof počeo braniti), toliko su i ‘zagrebaši’ vraćali pogreškama. Valjda će u nedjelju u ZG Areni CO Zagreb uzvratiti domaćom pobjedom.

Rukometna Liga prvaka, 5. kolo, skupina D:

Flensburg – Zagreb Croatia Osiguranje 32-29

Redoslijed: 1. Ciudad Real 9, Flensburg 8, 3. Zagreb Croatia Osiguranje 6, 4. Constanta 4, 5. St. Peterburg 2, 6. Bosna 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:14