KOMPLIKACIJE

Goluža maknuo Čupića s popisa, Sulić sam odlučuje hoće li ići

Goluža je tanak na krilnim pozicijama. Ostali su samo: Štrlek, Ninčević, Zrnić i Matulić
Bec, 260110. EURO 2010 u rukometu. Utakmica 2. kola polufinalne grupe 1: Hrvatska - Austrija. Na slici: Ivan Cupic.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

KARLOVAC - Hematom i upala vene na Sulićevoj ruci zahtijevaju dodatne preglede, Ivan Čupić ozlijedio je rame na zadnjoj utakmici u Njemačkoj. To je natjeralo Golužu na dodatni oprez :

- Ukupno 19 igrača nastavit će pripreme, uz 18 koji su na popisu, s nama će raditi i mladi Stepančić. Skratio sam popis već sada jer nam je teško raditi s puno ljudi na parketu. Tada su igrači nervozni i dekoncentrirani.

Najvažnije je ipak napomenuti da Sulićev i Čupićev uvjetni izostanak s popisa ne znači da oni sto posto neće putovati na SP:

- Lista putnika na SP promjenjiva je doslovno u svakom trenutku. Nevolje koje su se dogodile Renatu i Ivanu malo su korigirale moja ‘razmišljanja’, no to ne znači ništa. Renato će doći u Karlovac s kompletnom dokumentacijom, zapravo, sam će odlučiti hoće li nam se priključiti i želi li konkurirati za Švedsku. Dođe li, još jedno ‘mišljenje’ donijet će naša liječnička služba. Bude li sve u redu, računamo na njega, ali on će igrati isključivo na svoju odgovornost. S Čupićem sam se čuo neposredno nakon što je bio na magnetnoj rezonanci. Iako mu je to rame bilo iskočilo, nije ništa slomljeno, na operaciju ne mora ići. Možda će sve biti u redu - zaključio je Goluža.

Pomlađena momčad

Problemi s ozljedama krilnih igrača (Horvat, koji je ranije otpao, a sada Čupić) ipak nisu Golužu bacili u depresiju. Važno je da mu vanjski igrači igraju u odličnom izdanju, a ono što u posljednje vrijeme pružaju Balić, Valčić, Lacković ... daje razloga za optimizam uoči SP-a.

Kao i Červar na posljednja dva velika natjecanja, i Goluža ima momčad koja je u velikoj mjeri podmlađena. Ipak, Gojun i Kopljar pa i Musa i Šego i Pešić i Ninčević imaju dosta toga iza sebe.

Riskiranje s Čupićem

Jedini pravi debitant u momčadi je Jerko Matulić, ali pitanje je neće li u posljednji trenutak na svoju staru poziciju pored Zrnića uskočiti provjereni Čupić.

U njega ne treba sumnjati, no moguće je da će se i mladi Matulić potvrditi u nastavku priprema, pa Goluža neće morati riskirati s Čupićem, koji zapravo nije oporavljen ni od nedavne operacije koljena.

Plusevi

Ivano Balić potpuno je zdrav i igra kao u najboljim danima

Cijela vanjska linija odlična (Balić, Balčić, Lacković, Duvnjak, Buntić...)

Odlično ozračje u momčadi nakon dolaska Slavka Goluže

Minusi

Nedefinirani ‘status’ Ivana Čupića i Renata Sulića

Ozljeda zbog koje je s popisa putnika ranije otpao Zlatko Horvat

Relativno neiskustvo mlađih igrača (Matulić), pa i izbornika Goluže

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:32