OČAJNA SLOVENKA

Magla odnijela Tini Maze povijesnu priliku, Vonn ni kriva ni dužna uzela mali globus

 AFP

Magla koja se nadvila nad švicarsko zimovalište Lenzerheide odnijela je povijesnu priliku sjajnoj slovenskoj skijašici Tini Maze da ove sezone osvoji male globuse u svim disciplinama Svjetskog kupa…

Na završnici sezone u Lenzerheideu najprije je zbog vremenskih uvjeta otkazan spust skijaša, pa je mali globus pripao Akselu Lundu Svindalu, a u 15 sati su organizatori konačno odlučili da neće biti ni utrke skijašica. Mali globus je tako ''ni kriva ni dužna'' osvojila Lindsey Vonn koja leži kod kuće i oporavlja se od teške ozljede desnog koljena koju je zadobila na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu.

Maze je imala tek bod zaostatka za Amerikankom (340-339) i u današnjoj je utrci samo trebala završiti među osvajačicama bodova (najboljih 15) kako bi prestigla Vonn. Dakako, treba spomenuti da su matematičke šanse imale i Maria Höfl-Riesch (272) i Stacey Cook (244). Magla je, međutim, učinila svoje i gurnula naslov u ruke Vonn kojoj je to 13. mali globus u karijeri i šesti uzastopni u spustu. Uz to, ima i četiri Velika globusa za ukupne pobjede u Svjetskom kupu.

Maze, unatoč svemu, nema puno razloga za nezadovoljstvo. Već je osigurala Veliki globus s rekordnim brojem bodova (trenutno 2254), kao i mali globus u veleslalomu. Vodeća je, pak, i u slalomu i super G-u i u sljedeća će četiri dana imati priliku osigurati naslove i u tim disciplinama.

Svjetski kup skijašica, konačni poredak u spustu:

1. Lindsey Vonn (SAD) 340

2. Tina Maze (Slo) 339

3. Maria Höfl-Riesch (Njem) 272

SK skijašica, ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Tina Maze (Slo) 2254

2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 1065

3. Anna Fenninger (Aut) 984

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:45