POVRATAK KRALJA

Michael Schumacher se vratio u Formulu 1!

Mercedes GP je i službeno potvrdio da se sedmerostruki svjetski prvak vraća u oktanski cirkus
 AFP

Nakon tjedana neizvjesnosti i nagađanja Michael Schumacher odlučio je vratiti se u oktanski cirkus. Službena potvrda stigla je od Mercedes GP-a.

- Osjetio sam žmarce odmah kako mi je Ross Brawn najavio kako postoji mogućnost da vozim za Mercedes. Nakon tri godine odsustva mislim da imam energije i motiva za povratak. Prije nego sam želio potvrditi glasine, želio sam se uvjeriti da sam potpuno zdrav. Vrat je 100 posto oporavljen i ne predstavlja problem te nema razloga da se ne vratim u Formulu 1 – rekao je sedmerostruki svjetski prvak.

- Kada sam se pokušao vratiti prošle godine sa Ferrarijem, vrat nije bio u dobrom stanju. Od te nesreće prošlo je tada premalo vremena da zacijeli i da se oporavi, ali sada je sve u najboljem redu i spreman sam za nove izazove. Žena se slaže s mojom odlukom i kada je vidjela žar u mojim očima odmah me podržala – nastavio je legendarni Nijemac koji je nedavno izabran za jednog od najboljih vozača svih vremena.

- Ideja je da ostanem tri godine. Spreman sam za velike stvari, apsolutno vjerujem da mogu biti konkurentan. Uvjeren sam da se zajedno možemo uključiti u borbu za svjetski naslov – zadovoljno kaže legenda automoto sporta.

Schumacher je vozio za Mercedes-Benz kao dio juniorskog programa te se natjecao s njima tijekom 1990. i 1991. godine.

Odlukom povratka Schumija u Formulu 1, njemačka je momčad kompletirala svoje redove. Uz veličanstvenog Michaela vozit će i sunarodnjak Nico Rosberg.

- Još uvijek želi pobjeđivati i može do naslova. Ima više potencijala od svih mladića zajedno – veselo je nahvalio sedmerostrukog prvaka legendarni Niki Lauda.

Nakon odluke za prekidom karijere Michael je nastavio karijeru kao savjetnik za Ferrari. Jedan od najboljih vozača oktanskog cirkusa zarađivat će sedam milijuna eura. Zanimljivo je da je Nijemac toliko zarađivao u Benettonu sredinom devedesetih, a ostatak do 30 milijuna eura će isplatiti sponzori koji ga žele u njemačkoj momčadi.

Sljedeće sezone će 41-godišnji Nijemac voditi bitku na stazi sa svjetskim prvakom Jensonom Buttonom, novim pojačanjem propetog konjića Fernandom Alonsom, veliko nadom Sebastianom Vettelom i uvijek opasnim Lewisom Hamiltonom. Michael Schumacher će u Mercedesu ponovno surađivati sa velikim Rossom Brawnom, čovjekom koji najzaslužniji za eksploziju Brawn GP-a prošle sezone te naslove Nijemca sa momčadi iz Maranella. Prve kontake s Mercedesom imao je na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju. Iako je Mercedes još tada bio Brawn, a Button prvi vozač i novi svjetski prvak, ubrzo je postalo jasno da će 'kralj' uskoro voziti ‘mečku’.

Profil

Ime i prezime: Michael Schumacher

Datum rođenja: Siječanj 3, 1969.

Mjesto rođenja: Kerpen, Njemačka

Visina: 1.74m

Težina: 74kg

Žena: Corinna (oženjen kolovoz 1995.); djeca - Gina Maria, Mick

Karijera

Utrka: 250

Pobjeda: 91

Prve startne pozicije: 68

Najbrži krugovi: 72

Bodovi: 1369

Debi na Velikoj nagradi: 1991. godine na VN Belgije vozio Jordan

Momčadi: Jordan (1991.), Benetton (1991-1995), Ferrari (1996-2006)

Svjetski prvak: 1994., 1995., 2000., 2001., 2002., 2003., 2004.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:15