TINEJDŽER SA SAVICE

Mladi hrvatski dragulj lupa pečat neobičnom tjednu: 'Maroko, volim te sve više i više'

 Dean Mouhtaropoulos / getty

Borna Ćorić od ponedjeljka do petka gledao je kako se diže prašina u Kraljevskom teniskom klubu u Marakešu i čekao svoj red, a onda je u razmaku od 25 sati ostvario dvije pobjede i plasirao se u drugi finale ove sezone.

Inteligentnom i strpljivom igrom Ćorić je u dva tie-breaka izbacio Čeha Jirija Veselýja i izborio priliku da se danas od 15 sati bori za svoj prvi ATP naslov u karijeri. S druge strane mreže stajat će Federico Delbonis, argentinski specijalist za zemlju, koji je prije mjesec dana u Indian Wellsu šokirao Andyja Murrayja. U polufinalu je jučer svladao Montañesa.

Nakon što je u četvrtfinalu protiv Mathieua morao raditi preko tri sata, Borna je u subotu zaustavio štopericu na sat i 57 minuta. U serverski izjednačenom dvoboju obojica su imali mogućnost da suparniku pobjegnu iz vidokruga - Ćorić u prvom setu (propustio 2-0), Veselý u drugom (3-0).

Prelamalo se ipak u tie-breakovima, u kojima je Borna natjerao suparnika na kiks. Osvajač Aucklanda iz 2015. oba je puta pokleknuo pod pritiskom i napravio po jednu "duplu". U drugom tie-breaku volejom je na 4-6 spasio prvu meč loptu, a onda nakon svojeg servisa promašio forhend i otključao našem tenisaču vrata finala Grand Prixa Hassana II.

"Maroko, volim te sve više i više. Nadam se da ću se i u nedjelju imati čime pohvaliti", objavio je Ćorić na Facebooku nakon pobjede.

Meč je završio sa šest asova i 67 posto prvog servisa.

Dečko sa Savice već je postao jedan od rijetkih tenisača Open ere koji su sa samo dvije pobjede ugledali finale. Neobičnom tjednu (zapravo vikendu) u Maroku udarit će savršen pečat postane li prvi tinejdžer osvajač ATP turnira nakon kolovoza 2008. Marin Čilić je tada sa 19 godina i 11 mjeseci pobijedio u New Havenu. Kakav god bio ishod, zemljana sezona teško je mogla početi bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:57