'POSTAO JE DOSADAN'

Ivanišević otkrio prijedlog Noletu: 'Đoković ne da će prestići Federera, nego će ga oderati!'

 Matt Roberts / Getty

Goran Ivanišević sljedećih će dana biti u Zagrebu i trenirati s Marinom Čilićem, koji se od ozljede oporavlja brže od očekivanog. Iako je najboljem hrvatskom tenisaču koljeno poremetilo plan da se što prije vrati u Top 10, Goran će reći da je "ozljeda možda i dobro došla" jer kasnije tijekom sezone više neće imati ovakvu priliku za pripreme.

O ozljedama:

S onim ramenom Marin je još i dobro prošao, takav oporavak zna trajati po devet mjeseci. Problem s koljenom nije nov, imao ga je i prije tri-četiri godine pa se vratio. Sada smo dobili priliku poraditi na tehničkim stvarima i samopouzdanju. Imat ćemo jake treninge i pokušat ću ga uvjeriti da prihvati neke moje zamisli.

O Čilićevoj igri:

Na zemljanoj sezoni bit će mi važnija njegova igra od rezultata. Dosad je bio agresivan, a sada ga želim u ultraagresivnom izdanju. Jer, onako kako bude igrao u Roland Garrosu, nastavit će na travi i kasnije na betonu. Na prošlim je turnirima daleko najlošiji učinak imao na break loptama, to odmah mora popraviti.

O učinku u 2016.:

Najzadovoljniji sam kako je odigrao Indian Wells, budući da dan prije prvog meča nije mogao ni hodati. U Miamiju je prokockao previše šansi, Montpellier i Rotterdam je također kiksao. U Marseilleu bi svatko izgubio finale od onakvog Kyrgiosa. Acapulco nam definitivno nije trebao, sada saniramo posljedice toga.

O servisu:

Od igrača koji nije bio server, postao je jedan od najboljih servera. Sâm sebi zna prigovarati, pa kad mu kažem da je zabio preko 200 asova ove sezone, čudi se. Sigurno je da mu je servis postao moćno oružje, iako se koji put i previše oslanja na to. Rezultatski, zasad nismo zadovoljni, ali kada gledate meč po meč, moglo je biti i drukčije.

O krizi Ane Konjuh:

Dobro je da traži novog trenera, jer kada nešto ne ide, treba mijenjati. Ona je mlada cura i u zadnje vrijeme nije napredovala. Veći će problem biti naći pravog trenera, kojega će slušati i koji će joj odgovarati. I dalje čvrsto stojim iza prognoze da će Ana biti svjetski vrh, uz pravo vodstvo čeka je blistava budućnost.

O Đokovićevoj dominaciji:

Ne vidim tko ga može dobiti. Postao je dosadan, u tenisu nikada nitko nije tako dominirao. Može izgubiti jedino od samoga sebe, ako se klonira. Predložio sam mu da ode na krstarenje na dvije godine i kada se vrati, opet će biti prvi. Očekujem da će osvojiti Roland Garros i prestići Federera po broju Grand Slamova. Ma što prestići; ako bude zdrav, "oderat" će ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:46