SPEKTAKL U ISTRI

ODBOJKA NA PIJESKU Direktor Hannes Jagerhofer tvrdi: Nakon Klagenfurta, najbolje je u Poreču'

Nagradni fond turnira ponovno je, kao i lani, rekordnih 800.000 dolara, a naslove brane Nizozemci i Brazilke
 CROPIX

Druga stanica Swatch Beach Volleyball Major Series, serije turnira u odbojci na pijesku, započela je u utorak u Poreču i traje do 3. srpnja u porečkoj uvali Peškera, a ponovno je okupila najbolje igrače i igračice svijeta. Nagradni fond turnira ponovno je, kao i lani, rekordnih 800.000 dolara.

Lani su u Poreču slavili Nizozemci i Brazilke, a ove će sezone sportski spektakl u Poreču predstavljati najbolju uvertiru za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Glavni direktor tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer nije krio oduševljenje prošlogodišnjim Poreč Majorom, kao i pripremama za ovogodišnji:

NAJLJEPŠE - Znate li ijedno mjesto na svijetu ljepše od ovoga? Svi igrači su toliko uzbuđeni što dolaze ovamo. Pitali smo ih kad smo imali turnire u Americi koji im je turnir najdraži i odmah iza Klagenfurta stavili su Poreč, 90 posto njih je istaknulo Poreč.

Hrvatski igrači Filip Silić i Ivan Zeljković dodali su da puno očekuju od domaćeg terena jer publika može igračima svojim navijanjem donijeti nekoliko bodova po setu. Domaćem terenu i publici veseli se i naš drugi muški tim, Krešimir Karaula i Marin Jerčić.

Na Poreč Majoru u muškoj konkurenciji sudjelovat će svjetski prvaci iz 2015. Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt, prošlogodišnji pobjednici Poreč Majora Nizozemci Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen, zatim Amerikanci Nick Lucena i Phil Dalhausser, koji su nedavno slavili u Hamburgu.

PRVAKINJE Odlični mečevi se očekuju i u ženskoj konkurenciji. Brazilke Larissa Franca i Talita Da Rocha Antunes u Poreč dolaze braniti prošlogodišnje zlato, stižu i njihove sunarodnjakinje, svjetske prvakinje 2015. Ágatha Bednarczuk Rippel i Bárbara Seixas de Freitas, sjajne Njemice Laura Ludwig i Kira Walkenhorst, srebrne s prošlogodišnjeg Poreč Majora Kanađanke Sarah Pavan i Heather Bansley…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 18:55