ZVIJEZDE NAJAVILE HANŽEK

PERKOVIĆ: 'Rekord Hanžeka je onaj kojeg posebno želim' POWELL: 'Možete očekivati velike stvari'

U najavi 64. Hanžekovićevog memorijala najveće zvijezde mitinga najavile su napad na brojne rekorde mitinga, a onaj koji će domaće gledatelje posebno veseliti svakako je onaj u bacanju diska.

- Želim postaviti rekorde na svim stadionima na kojima nastupam, a rekord zagrebačkog mitinga želim najviše. Psihički sam potpuno iscrpljena, još uvijek sam šokirana nenadanim odlaskom mog bivšeg trenera Ivana Ivančića. Da bacam danas vjerojatno bih jako podbacila, ali sutra je novi dan. Nadam se samo da neće biti kiše jer po kiši ne bacam daleko. Svejedno, želim pobjedu i rekord mitinga koji drži Amerikanka Gia Lewis-Smallwood (66.29 metara) postignut lani. Za hitac preko 70 metara mora se dosta toga poklopiti, a prvi uvjet je da ja budem dobre volje. S obzirom na sve što se događalo posljednjih dana ne mogu biti dobre volje, rekla je najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković.

Nakon što je na Europskom prvenstvu u Zürichu osvojila brončanu medalju od Ane Šimić se da postane druga Hrvatica sa skokom preko dva metra.

- Znam da se od mene puno očekuje, a ta dva metra su i moj cilj. U Zürichu sam bila jako blizu, no kako je u utorak najavljena kiša, to bi moglo bitno utjecati na rezultate. Nadam se da će se nebo ipak smilovati, ja sam spremna za dobre skokove, a tu je i Blanka. Skačemo kod kuće, motivacije neće nedostajati, kazala je Šimić, čiji je osobni rekord 1.99 metara.

Stipe Žunić će na bacalište već u ponedjeljak u 21 sat, kada je na rasporedu natjecanje u bacanju kugle pokraj fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice:

- Sve iznad 20 metara bit će jako dobro, mada je vremenska prognoza jako loša, a po kiši nema dalekih hitaca. Ekipa koja se skupila je sjajna, ja sam u dobroj formi, no, ponavljam, sve ovisi o vremenu.

Amerikanac Reese Hoffa je u Zagreb došao s naslovom pobjednika Dijamantne lige i hicima blizu 22 metra:

- Neću reći da ne mogu do 22.22 i rekorda Christiana Cantwella, ali danas ću se prije svega htjeti dobro zabaviti, pobijediti i baciti najdalje što mogu. Koliko će to biti, vidjet ćemo i vi i ja.

Britney Reese će se u jednom od šlagera mitinga – skoku u dalj – ogledati s najboljim Europljankama, Ivanom Španović i Darijom Klišinom:

- Bit će to, zasigurno, sjajan troboj u kojem svaka od nas može pobijediti. Možda bismo mogle i preko sedam metara, iako to ove sezone nije uspjelo još ni jednoj daljašici.

Svjetskom rekorderu i olimpijskom pobjedniku na 110 metara prepone Ariesu Merrittu ove godine, pak, još nije uspjelo trčati ispod 13 sekundi, no ostavio je mogućnost da bi to mogao napraviti netko od njegovih suparnika na Mladosti:

'Orlando Ortega je ove godine jako brz, trči 13.0, a i Sergej Šubenkov je odličan. No, podsjećam da u ovoj disciplini postoji 10 prepreka i da svaku treba savršeno preskočiti na putu prema cilju.'

Asafa Powell prvi put nastupa na Hanžekovićevom memorijalu. Bivši svjetski rekorder na 100 metara već nekoliko dana ozbiljno trenira na Mladosti i vrlo je optimističan kad govori o predstojećoj utrci na Savi:

- Ja sam u dobroj formi, staza je brza i možete očekivati velike stvari, iako sam zbog općepoznatih stvari ovu sezonu započeo prilično kasno. Nastojat ću u utorak svojom izvedbom izmamiti osmijehe na vaša lica, znam da ste svi još pod velikim šokom zbog smrti velikog Ivana Ivančića. Zato svima izražavam sućut, rekao je Powell.

Bacanje kugle pokraj gradskih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice počinje u ponedjeljak u 21 sat, dok se 64. Hanžekovićev memorijal nastavlja u utorak u 17.30 na stadionu SRC Mladost na Savi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:36