MITING U BRUXELLESU

Sandra Perković druga s hrvatskim rekordom!

Europska prvakinja pobijedila je u bacanju diska u finalu Dijamantne lige u Bruxellesu uz novi osobni i hrvatski rekord 66.93. U ukupnom poretku završila je kao druga
Croatia's Sandra Perkovic gestures as she celebrates her victory in the women's discus throw final at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on July 28, 2010. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
 AFP

Novi sjajan uspjeh ostvarila je 20-godišnja hrvatska atletičarka Sandra Perković. Pobijedila je u bacanju diska u finalu Dijamantne lige u Bruxellesu uz novi osobni i hrvatski rekord 66.93.

U pitanju je druga polovica finala Dijamantne lige, budući da je prvih 16 finalnih disciplina odrađeno 19. kolovoza na Weltklasseu u Zürichu. Sandra Perković ostvarila je na Memorialu Van Dammea u Bruxellesu drugu pobjedu ove sezone u Dijamantnoj ligi. Bila je pobjednica i u New Yorku 12. lipnja, ali tada s rezultatom 61.96.

Pobjeda u Bruxellesu je, dakako, puno vrijednija, prvenstveno zbog rezultata 66.93 i novog hrvatskog rekorda, no, dakako, i zbog činjenice da je u pitanju bio finale u kojem se za pobjedu dodjeljuje dvostruki broj bodova, 8, a ne četiri kao na ostalim mitinzima Dijamantne lige.

Aktualna europska prvakinja je nakon prve serije bila peta s rezultatom 60.43, ali je nakon toga imala tri odlična hica u nizu! U drugoj seriji je bacila disk na duljinu od 65.22, čime je skočila na drugo mjesto, iza tada još vodeće Kubanke Yarelis Barrios, a onda je u trećoj bacila pobjednički hitac 66.93. I u četvrtoj seriji je ponudila odličan hitac (65.87), a u petoj i šestoj je ostala bez rezultata.

Perković je, tako, za 8 centimatara popravila svoj najbolji rezultat karijere, jer je u ožujku ove godine u Splitu ostvarila rezultat 66.85. Iza sebe je ostavila Yarelis Barrios, koja je osvojila drugo mjesto s rezultatom 65.96, ostvarenim još u prvoj seriji. Treća je bila Kineskinja Yangfeng Li s hicem od 64.74.

Yarelis Barrios, koja je ove godine četiri puta pobijedila na mitinzima Dijamantne lige, imala je osiguranu ukupnu pobjedu i prije ovog natjecanja. Na kraju je trijumfirala s 20 bodova, a Perković je druga u ukupnom poretku s četiri boda manje.

Hrvatska će u Bruxellesu imati priliku za dvostruki trijumf, budući da je na rasporedu i ženski skok u vis, na kojem će Blanka Vlašić tražiti priliku za sedmu uzastopnu pobjedu na ovogodišnjim mitinzima Dijamantne lige. Uz Blanku, u ovoj disciplini će nastupiti i mlada nada hrvatske atletike Ana Šimić.









Dijamantna liga, finale u Bruxellesu, skok u vis (ž):

1. Perković (Hrv) 66.93

2. Barrios (Kub) 65.96

3. Li (Kin) 64.74

...

Ukupni poredak:

1. Barrios (Kub) 20

2. Perković (Hrv) 16

3. Grasu (Rum) 3

3. Samuels (Aus) 3

3. Thurmond (SAD) 3

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 21:53