OZBILJNE PRIJETNJE

Slovenka nakon trijumfa pod stalnom zaštitom dvojice čuvara: Tini Maze prijete smrću!

 AFP

Austrijanka Anna Fenninger pobjednica je superveleslaloma Svjetskog kupa u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, no vijest dana je kako je pobjednica Svjetskiog kupa Slovenka Tina Maze dobila policijsku pratnju zbog prijetnji smrću.

Slovenska skijašica je dobila prijeteće pismo na službenu web adresu Organizacijskog odbora natjecanja u Garmischu nakon čega je dobila pratnju dvojice tjelesnih čuvara. "Policija je prijetnje shvatila vrlo ozbiljno i odmah je pokrenula istragu," poručili su iz njemačke policije.

Maze je jučerašnjom pobjedom u spustu stigla do brojke od 2024 boda, čime je srušila rekord po ukupnom broju bodova unutar jedne sezone koji je dosad držao Hermann Maier koji je osvojio točno 2000 bodova. Maze je u današnjem superveleslalomu osvojila četvrto mjesto i dodatnih 50 bodova. Pobjeda je pripala Austrijanki Fenninger ispred Njemice Marie Hoefl-Riesch i Amerikanke Julie Mancuso.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Maze vodi s nedostižnih 2074 boda, druga je Hoefl-Riesch sa 1050 bodova, a treća Fenninger sa 884 boda. U poretku superveleslaloma vodi Maze sa 420 bodova ispred Mancuso (365) i Fenninger (304).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:07