LIJEČNICI ZADOVOLJNI

ANA KONJUH OPERIRANA Riješena su tri problema na laktu, povratak za četiri mjeseca uoči Roland Garrosa

Liječnik nam je rekao da je jako zadovoljan, a i Ana se dobro osjećajala nakon zahvata - kazao je njezin otac Mario Konjuh
 getty images

Ponajbolja mlada svjetska tenisačica Ana Konjuh jučer je operirana u jednoj zagrebačkoj bolnici. Liječnik, čije ime obitelj Konjuh na njegov zahtjev drži u javnosti, zadovoljan je obavljenim poslom na Aninu desnom laktu te se nada da bi sjajna Dubrovčanka već za tri do četiri mjeseca trebala biti spremna za povratak na terene.

- Riješena su tri problema na laktu: rog koji je “grebao” hrskavicu, manja oštećenja na samoj hrskavici te tzv. plik koji nije omogućavao punu ekstenziju lakta. Liječnik nam je rekao da je jako zadovoljan, a i Ana se dobro osjećajala nakon zahvata - kazao je njezin otac Mario Konjuh.

Šesnaestgodišnjakinja će odmah krenuti s rehabilitacijom u Zagrebu, koja bi trebala trajati četiri tjedna. Prvi tjedan trebala bi odraditi na aparatu koji je pomogao Mariji Šarapovoj u oporavku od ozljede ramena. Ana bi nakon četiri tjedna trebala početi s laganim teniskim treninzima.

Ukoliko se oporavi u skladu s očekivanjima i za četiri mjeseca bude spremna za natjecateljski tenis, Ana bi u zagrijavanju za Roland Garros, čije su kvalifikacije u prvom tjednu lipnja, mogla odigrati jedan ili dva turnira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:15