SJAJAN DAN U R. GARROSU

Čilić pregazio Kyrgiosa i plasirao se u 3. kolo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prvi se plasirao u 3. kolo u muškoj konkurenciji na drugom "grand slam" turniru sezone Roland Garrosu, on je u susretu 2. kola s uvjerljivih 6-4, 6-2, 6-2 svladao 18-godišnjeg Australca Nicka Kyrgiosa, 262. igrača svijeta, u dvoboju koji je trajao sat i 38 minuta igre.

Čilić je autoritativno odigrao susret protiv australskog juniora kojemu je ulazak u 2. kolo Roland Garrosa najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Odmah u prvoj igri naš je najbolji igrač oduzeo servis suparniku i to bez izgubljenog poena, a tu je prednost držao do kraja prve dionice igre.

Kyrgios se držao u drugom setu do rezultata 2-2, a tada je ponovno izgubio servis bez osvojenog poena, a potom je zatražio i pomoć fizioterapetua zbog problema s bedrenim mišićem. No, to mu nije pomoglo u nastavku dvoboja jer mu je Čilić još tri puta zaredom oduzeo servis i stigao do vodstva od 4-0 u trećem setu.

Jedine tri "break-lopte" u susretu Čilić je morao spašavati u drugoj igri trećeg seta, kada je bio suočen sa 15-40 i još jednom prednosti Kyrgiosa, ali dobrim servisom i kvalitetnim udarcima s osnovne linije naš se igrač uspio izvući iz neugodne situacije.

Čilić je odlično iskoristio povoljan ždrijeb na startu turnira, te se u 3. kolo plasirao izgubivši ukupno tek 14 gemova u susretima protiv Petzschnera i Kyrgiosa.

U 3. kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Španjolca Daniela Gimeno-Travera i Srbina Viktora Troickog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:56