ODABIR GODINE

OSOBE KOJE SU U 2013. VLADALE TV EKRANIMA Mislav Čavajda, Daniela Trbović i Barbara Kolar

Studiju se ispovijedaju TV zvijezde i poručuju: Ovo je naša najbolja godina!

Barbara Kolar: 'Novu godinu ću dočekati u pidžami kod kuće'

Vjerujem da ću 2013. godinu pamtiti po tome što sam prvi (a nadam se i zadnji) put bila na operaciji i boravila u bolnici. Budući da sam posljednji put bila ozbiljnije bolesna kad sam imala četrnaest godina, računam da sam sljedećih trideset godina opet mirna - kaže Barbara Kolar, koja je sredinu studenog provela u bolnici zbog puknuća slijepog crijeva. Bolest, operaciju i hospitalizaciju, naravno, izdvaja kao najteže trenutke u protekloj godini.

- Na svu sreću moj se mozak uvijek pobrine da zaboravim većinu stvari koje me u nekom trenutku ozbiljnije pogode. Ali, još mi je svježe sjećanje na to kako sam doslovno do posljednjeg trenutka odgađala nazvati mamu. Oklijevala sam joj reći da idem pod nož, jer sam znala da će se potpuno izbezumiti - prisjeća se Barbara koju je u dvije emisije popularnog HTV-ova ‘Plesa sa zvijezdama’ morala zamijeniti Karmela Vukov-Colić.

Premda je Karmela dala sve od sebe i spremno uskočila u pomoć bolesnoj kolegici, izostanak Barbare Kolar potvrdio je kako uzrečica ‘koga nema, bez njega se može’ nije točna baš u svakom slučaju. Jer, Barbara je jednostavno izvrsna u svom poslu, što uostalom potvrđuje i to što se njezini kritičari godinama bave samo njenim haljinama te viškom ili manjkom kilograma. Jer, drugih tema nemaju, zahvaljujući doista sjajnoj Barbari koja će proteklu 2013. godinu ipak pamtiti po dobrom.

- Bilo je stvarno puno toga dobrog u ovoj godini od koje se opraštamo, unatoč nesretnoj trinaestici: prijateljskih i obiteljskih druženja, dan na jednoj čarobnoj plaži na grčkom otoku Lefkasu, Balaševićev i Robbiejev koncert, kasna jesenska poslijepodneva na mom balkonu, neki dobro odrađeni i pristojno plaćeni poslovi... Sreća je doista zbir malih radosti - kaže voditeljica koja će Silvestrovo provesti u kućnoj atmosferi.

- Kako sada stvari stoje Novu godinu ću dočekati u pidžami pred televizorom. Znam da ne zvuči ni kreativno ni glamurozno, ali baš se radujem tome. Što, naravno, ne znači da me neka neodoljiva kombinacija u posljednji trenutak ne može natjerati da se predomislim i ipak izađem iz kuće, no vjerojatnost za to je praktički zanemariva - kaže Barbara, koja se nasmijala kada smo je upitali koga će prvog poljubiti za Novu godinu.

- Ako se bilo što ljudsko uspije u ponoć probiti do mene prije mog psa, svaka čast - kaže plavuša koja nema konkretne planove za predstojeću 2014. godinu:

- Oživotvorenje sam one izreke ‘Kad ljudi planiraju, Bogovi se smiju’. Ali, kad smo već kod mojih želja i planova, recimo da se nadam kako ću raditi neke poznate, ali i jedan novi televizijski projekt. Na radiju bih se trebala vratiti u dnevni termin, dok privatno priželjkujem konačno otići u Berlin i Madrid i provesti barem dva tjedna u komadu na ljetovanju - priželjkuje.

Mislav Čavajda: 'Ne znam koga ću prvog poljubiti za Novu, ako bude kao inače - prvog kraj sebe'

Bio je Krležin Leone u riječkim “Glembajevima” i Sofoklov Kralj Edip u Dubrovniku, ali morao je zaplesati sa zvijezdama da se svi zaljubimo u njega. Mislav Čavajda, pobjednik osme sezone HTV-ova showa “Ples sa zvijezdama”, ne ljuti se zbog toga. Svjestan je, kaže, da je televizija moćna igračka pa kao jedan od događaja koji mu je pozitivno obilježio 2013. godinu izdvaja i prvu probu plesa sa svojom mentoricom Petrom Jeričević.

- Nas dvoje odmah smo ‘kliknuli’. U protekla tri mjeseca imali smo i uspona i padova, ali sve to kroz što smo prolazili bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, zabavom, te učenjem. Osim sudjelovanja u ‘Plesu sa zvijezdama’ godinu na izmaku pamtit ću i po ulozi u serijalu ‘Stella’, u kojoj sam uz glumačko imao prilike pokazati i pjevačko umijeće, te snimanju filma redatelja Zdravka Mustača, čija će promocija biti sljedećeg ljeta u Puli. Uz to, 2013. ću pamtiti i po rođenju mog trećeg nećaka Svena, kojeg obožavam jednako kao i moje malo starije nećake Miju i Ivora - govori Mislav, koji kao njemu najteži trenutak u prošloj godini odabire referendum na kojem se glasalo treba li brak kao zajednica muškarca i žene ući u Ustav.

- To je opasan referendum koji može biti presudan za daljnje pogreške. Jer, po meni je greška i sama potreba da se ovakvo što unosi u Ustav. Smatram da moramo cijeniti različitosti, jer ćemo jedino tako opstati. Umjesto toga mi smo ishodom ovog tužnog referenduma, kojim smo odlučili o nečijoj ljubavi i nečijoj obitelji, ugrozili prava manjina - govori glumac, zabrinut i zbog političke klime u Hrvatskoj koja pogoduje buđenju radikalne desnice.

- U ovim teškim vremenima kad su mnogi građani siromašni lako je manipulirati ljudima i zavoditi ih opasnim idejama koje bi nam se, povijest je to već puno puta pokazala, svima mogle obiti o glavu - upozorava Mislav, koji će Novu godinu dočekati u krugu svoje obitelji.

- Zbog obaveza u ‘Plesu sa zvijezdama’ prošla tri mjeseca svoje najdraže viđao sam samo u prolazu, ali to ću sada itekako nadoknaditi. Željan sam druženja s prijateljima, s članovima moje obitelji. Volim kad se svi zajedno okupimo. Hoćemo li i zaplesati? Nije isključeno - smije se 33-godišnjak kojem je malo tko vjerovao kako prije ulaska u HTV-ov show nije profesionalno plesao.

- Ali, to je istina. Nikad se nisam bavio plesom, ako ne računamo to što sam ga učio tijekom jednog semestra na Akademiji dramske umjetnosti. Nakon toga sam još, što se mog plesačkog backgrounda tiče, radio predstavu ‘I konje ubijaju, zar ne?’ Ivice Boban u HNK. I to je sve, dakako, ako ne računamo i to što sam na tulumima uvijek volio plesati - kaže Mislav koji ne zna kome će dati svoj prvi novogodišnji poljubac.

- Sudeći po dosadašnjim dočecima, dobit će ga onaj tko mi bude prvi pri ruci - govori glumac koji se u 2014. godini nada dobroj poslovnoj ponudi.

- Željan sam dobre glumačke uloge. Neka to bude moja novogodišnja želja. I neka mi se ispuni - kaže Mislav.

Daniela Trbović: '2013. godinu ću pamtiti po 50. rođendanu'

Na televiziji radi od početka devedesetih, a ni najvjerniji gledatelji ne mogu se sjetiti televizijskog projekta u kojem nije bila barem vrlo dobra. A u većini je bila uistinu izvrsna. Jednostavno, nema te televizijske forme u kojoj se Daniela Trbović ne snalazi poput ribe u vodi. Jednako je dobra kao voditeljica kvizova, zabavnih emisija poput legendarnog ‘Hit Depoa’, ‘Dore’, ‘Porina’ ili izbora za Miss Hrvatske, a posljednjih godina pokazala se i kao sjajna domaćica televizijskog showa ‘8. kat’, koji je zahvaljujući njoj postao svojevrsni brend javne televizije.

Kakva je Daniela privatno? Slična je kao i na televizijskim ekranima. Iskrena, optimistična, pomalo cinična, duhovita. Za nju je čaša uvijek napola puna, pa ne može izdvojiti neki posebno teški trenutak po kojem će pamtiti 2013. godinu.

- Doista, nije bilo teških trenutaka. Nema tog stresa kojeg nekoliko sočnih psovki za volanom ne mogu umanjiti. Ipak, rezultati nedavnog referenduma u kojem smo pokazali koliko nam je zapravo stalo do drugih su me rastužili. Ali, i potaknuli. We shall never surrender!!! - uzvikuje Daniela koja je u rujnu navršila pedeset godina. Po toj će okrugloj brojci ujedno i pamtiti proteklu godinu.

- Već dugo živim jednom ugodnom kolotečinom, bez velikih promjena i potresa. Godina 2013. ni po čemu nije bila drukčija od drugih, ali, eto, napunila sam pola stoljeća, pedeset godina. Već odavno ne slavim rođendane pa tako ni pedeseti, no okrugla obljetnica je, izgleda, zgodna za isticanje, pa je ispalo da sam jedna od rijetkih koja ima pedeset i još uvijek daje znakove života - u svom stilu govori šarmantna Karlovčanka, te dodaje:

- Uživam u svakodnevici, ugađam si najviše što mogu, ponekad mi i uspije. I ove sam godine, zbog tog famoznog, okruglog rođendana, postala svjesnija ljepote življenja i roka trajanja - kaže.

Premda je do dolaska Nove godine ostalo još svega nekoliko dana, iskreno priznaje da ne zna gdje će biti u ponoć 31. prosinca. Ne opterećuje se time ni najmanje:

- Nemam pojma gdje ću na koncu završiti. Još se premišljam. Sigurno je da tamo gdje ću biti ja, neće biti gužva ni buka - kaže televizijska zvijezda koja će u novoj godini prvog poljubiti svog sina Lovru. Simpatični trinaestogodišnjak najvažniji je muškarac u njenom životu. Nema tog frajera koji bi joj bio važniji od njenog jedinca čije ime nosi na ogrlici oko vrata. Tako je već trinaest godina, a tako će, veli, i ostati.

Kakvi su Danielini planovi za 2014. godinu?

- Privatno, želim se održati u sedlu i laganim kasom ići prema zalasku. Poslovno, želim nastaviti živjeti na ‘8. katu’ sa sjajnim gostima i ekipom: Silvanom Menđušić, Zoranom Margetićem, Barbarom Zlatar i Sanjom Mikolčević - govori Daniela.

Filip Jurčić: 'Godina mi je bila naporna, puna izazova, ali sve sam ih svladao'

Uloge negativaca donijele su mu popularnost, pa čak i pohvale ozbiljnih kritičara, iako su to bila ostvarenja u sapunicama u kojima je zbog brzog tempa snimanja glumcima iznimno teško kvalitetno odraditi ulogu. Bilo je malih dvojbi u vezi s tim hoće li se Filip Juričić snaći u ulozi pozitivca jer dvije smo ga godine gledali kao zlog Dinka Bilića u seriji Nove TV “Larin izbor”. Uostalom, uloge pozitivaca su uvijek manje živopisne, ali Filip se unatoč tome kao glavni junak Nikola Šeper u RTL-ovoj seriji “Tajne” snašao bez greške. To je vjerojatno razlog zašto već tri godine ima TV angažman, u vrijeme kad se zbog krize snima sve manje serija.

- Meni je ova godina bila teška i naporna, ali i jako lijepa. Puna izazova, ali uspio sam ih sve svladati, bez prevelikih grešaka, i sada mogu na miru provesti blagdane i dočekati 2014. Svi smo u nekom ne baš dobrom razdoblju, vidim što se događa oko mene i nije jednostavno. Zato se i nadam da će ova godina koja nam dolazi biti lakša i bolja, iako osobno ne mogu biti nezadovoljan 2013. godinom. Cijela godina mi je bila radna, nanizalo se toga, trebalo je ostati čvrst i izdržati sve što se od mene tražilo, a kad vam to uspije, naravno da ste zadovoljni, unatoč umoru - objašnjava 32-godišnji Juričić.

Kao događaj koji mu je obilježio 2013., poslovno će istaknuti seriju “Tajne” te predstavu “Ukroćena goropadnica” kazališta Komedija. Privatno će, kaže, zadržati za sebe, a taj oprez i ne čudi, s obzirom na to da je njegov privatni život često bio tema u medijima.

- Najteži trenutak? Stvarno mi je teško izdvojiti jedan. Pojavljivali bi se kad je trebalo sve uskladiti, sve zadovoljiti, i poslovno i privatno. Stvarno nekad nije bilo lako sve to organizirati. Najljepši su mi trenutačno praznici koji su napokon došli pa mogu malo odahnuti, otputovati, u miru isprazniti glavu. I jednostavno odmarati i uživati u društvu dragih osoba - kaže Juričić koji će sada, dok traje trotjedna pauza, na setu “Tajni” imati više vremena za svog sina Jana. A gdje će dočekati Novu godinu, zasad ne zna.

- Nemam neki plan, vjerojatno ću ostati u Zagrebu. Svaki dan mi stigne novi poziv, mogućnost, pa još nisam odlučio, to ću učiniti u posljednji trenutak. Zato i ne znam kome ću prvo čestitati, izljubiti ga, pitajte me to 1. siječnja navečer - uzvraća u smijehu.

Poslovnih planova za sljedeću godinu, točnije cilj, već ima - završiti snimanje “Tajni”, a čekaju ga i aktualne predstave.

- Imam još nekih kazališnih planova, ali i bez toga imam dovoljno posla za cijelu godinu. Privatni su mi vrlo jednostavni - uživati i posvetiti se malo više sebi i svojim bližnjima. Stvarno sam puno posljednjih godina radio i puno toga nisam stigao. Zato i nemam fiksnih planova za ljeto, ali sam siguran da ću to vrijeme provesti i izvan kazališta i izvan seta - ustvrdio je Juričić.

Petra Dugandžić: 'Napokon sam ostvarila svoje stare glumačke snove'

Ova 2013. bila je jedna od ljepših godina u mom životu. Godina u kojoj sam na poslovnom planu ostvarila neke svoje stare snove.

Svaki glumac, sigurna sam, ima ulogu o kojoj sanja, za mene je to bila uloga Kike. Bila je ovo sretna godina u kojoj u ovo sivo doba, imam čovjeka koji me voli, par pravih prijatelja i posao koji mi omogućuje miran život. Na tome treba biti zahvalan - rezimirala je godinu na izmaku 37-godišnja zagrebačka glumica Petra Dugandžić.

Uloga bivše pjevačke zvijezde Katarine “Kike” Karuzo Bošković, članice žirija, koju je utjelovila u glazbeno-dramskoj seriji Nove TV “Stella”, za Dugandžić je definitivno bila značajna, iako joj televizijskih angažmana proteklih godina nije nedostajalo. Naime, “Stella” je u 2013. bila najuspješniji dramski projekt, čija je najgledanija epizoda imala preko 800 tisuća gledatelja, a Dugandžić je odigrala jednu od glavnih uloga. Zato i ne čudi njen odgovor kada je pitate koji joj je događaj obilježio godinu.

- Svakako je to bila “Stella”. Uloga u toj seriji bila mi je definitivno velika prilika koju sam svim snagama pokušala iskoristiti. Pozitivne reakcije napunile su mi srce i dale još veću snagu za dalje - zaključuje Dugandžić. Najteži trenutak Petri je bila pogibija drage kolegice Dolores Lambaša koja je izgubila život u prometnoj nesreći 23. listopada. Bila je dovoljna sekunda nesmotrenosti i jedan mladi život se zauvijek ugasio.

- Još mi je uvijek teško za povjerovati da se to zaista dogodilo - navodi.

A najljepši se dogodio prije nekoliko dana, kada je Petrin kolega, glumac Mislav Čavajda, koji je od samog početka slovio kao favorit, proglašen pobjednikom osme sezone HTV-ova showa “Ples sa zvijezdama”.

- Dugo sam čekala da moj prijatelj dobije zasluženu potvrdu i to mi se ove godine ostvarilo - ističe.

Planovi za proslavu Nove godine su joj vrlo jednostavni. 2014. dočekat će kod kuće sa suprugom, inače ugostiteljom Sašom Vrankovićem za kojeg se udala prošle godine u balonu iznad Zagreba. Društvo će im biti njihova terijerka Mona, sasvim dovoljno za još uvijek “friški” bračni par.

- Koga ću prvo poljubiti ili mu čestitati? Ovisno tko mi od njih dvoje bude bliže - našalila se Petra.

A planova za sljedeću godinu joj ne manjka.

- U 2014. tek počinjemo s pravim ciklusom predstave “Harem” u kazalištu Vidra, te gostovanjima po Hrvatskoj, koju sam premijerno odigrala u studenome s Ecijom Ojdanić, Barbarom Vicković i Nelom Kocsis. Privatne stvari nemam običaj planirati, one se događaju same. Ono što planiram je svakako povećati svoj angažman u humanitarnim akcijama u kojima sam ove godine počela sudjelovati. Vjerujem i nadam se da će se niz lijepih i uspješnih godina nastaviti - zaključila je na kraju Petra Dugandžić. o Tina Premec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:19