VILA KOD DUBROVNIKA

ŽUPNIK ODAO 'Htjeli smo zaraditi na imanju, ali nam je Biskupija to zabranila i prodala ga Markić'

Vi, novinari ste pravi lažovi!, ljutit je bio don Slavko Grubišić, ali je svejedno potvrdio da je Crkva pogodovala čelnici inicijative 'U ime obitelji'
 Dubrovnikpress.hr

Župnik iz Suđurđa na Šipanu, don Slavko Grubišić, potvrdio je za Dubrovački dnevnik da je Dubrovačka biskupija pokretačici inicijative 'U ime obitelji' Željki Markić, 2010. godine prodala nekretninu i zemljište od preko 4600 kvadrata za milijun i 140 tisuća kuna što ispada mizernih tridesetak eura po kvadratu.

Cijene za slična zemljišta na Šipanu prelaze 100 eura po kvadratu što se jasno vidi iz internetskih oglasa.

Župnik je aktivno sudjelovao u prodaji nekretnine tvrtki Sermon u vlasništvu Željke Markić, te je odlično upućen u proces kupoprodaje. Najluđe od svega je što don Slavko brani potez Crkve.

- Vi, novinari ste pravi lažovi! - ljutit je bio don Slavko kada smo ga nazvali: - Zemljište oko kuće nije koštalo 100 eura po kvadratu kako ste vi napisali, nego 10 eura po kvadratu. Mi smo prvotno željeli prodati zemljište radi novaca koji su nam bili potrebni za obnovu mjesne crkve, ali nam je Biskupija to zabranila, te je naposljetku odlučeno da se proda Željki Markić.

Don Slavko ne razumije da je priznao da je Crkva pogodovala Markićki, te da je Dubrovački dnevnik napisao pravu vrijednost nekretnine i zemljišta (prema njihovim procjenama oko 600 tisuća eura), a koja se nakon završene adaptacije može višestruko unovčiti.

Agenti za nekretnine, podsjetimo, rekli su da bi se ova vrhunska vila nakon obnove dala prodati i za 10 milijuna kuna, a minimalno za milijun eura, jer bogati kupci ne gledaju koliko nešto košta, nego je li vrijedno, a ova vila s bazenom, nogometnim igralištem, pogledom na more i maslinikom, svakako spada u vrh ponude.

Zbog pogodovanja Crkve Željki Markić ispašta sirotinja koja je preko Caritasa mogla imati itekakvih koristi od milijuna koje je ondašnji dubrovački biskup, a sadašnji zadarski nadbiskup, Želimir Puljić , 'poklonio' pokretačici inicijative 'U ime obitelji'.

Papa Franjo od početka obnašanja najviše katoličke dužnosti neprestano ponavlja kako se Crkva mora okrenuti sirotinji, a kako vidimo iz ovog primjera, Dubrovačka biskupija se okreće bogatašima. No, nije samo potencijalno oštećena sirotinja, već i šipanski vjernici koji nisu dobili znatno više novca za obnovu župne crkve.

Međutim, bez obzira na sve navedeno, don Slavko brani Markićku.

- Znam je dobro, ona je sjajna osoba. Gade mi se novinari koji je sad napadaju. Naša djeca sa Šipana igraju se na njenom igralištu i to je, za sve nas, jedno veliko osvježenje – kazao nam je Grubišić nakon čega je ljutito poklopio telefon.

Don Slavko, izgleda, ništa ne razumije.

Prodali su zemljište ispod cijene, nisu dobili puno više novca s kojim su mogli temeljito obnoviti župnu crkvu i pomoći siromašnima, nego su napunili džepove Željki Markić, osobi koja živi mimo zakona gradeći bespravne objekte, te kojoj novac uopće ne treba.

U protivnom bi Markić iznajmljivala skupocjenu vilu bogatim gostima, a ne je besplatno davala na korištenje članovima Opus Deija. Spomenimo i da nam je don Slavko rekao kako Markićka sa sobom u vilu na Šipanu dovodi svećenika. Od nervoze i ljutnje nije nam stigao pojasniti zašto dovodi svećenika koji drži mise u njenoj vili, a ne idu kod njega u župnu crkvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:07