BARIŠIĆ LJUT NA TRENERA

OGORČENI PREDSJEDNIK DINAMA 'Igramo kao Hrvatska, jedno veliko - ništa!'

Nemamo igru, nismo momčad, sada nam je ugrožen i naslov prvaka'
 Nikša Stipaničev/CROPIX

Jučer izjutra, nakon što su Modri pokleknuli na Parku mladeži, zvali su nas znani i neznani, pitali: “Je li Ivanković još 'živ’?” Naravno da se nakon ovakvih Dinamovih izdanja postavlja pitanje hoće li Branko Ivanković doživjeti sudbinu Krune Jurčića i dobiti otkaz. U jučerašnje nedjeljno jutro normalno je okupio momčad na treningu.

Zdravko Mamić se ne oglašava. Ali iz pouzdanih klupskih izvora saznajemo da je Ivanković zasad siguran, kako nema naznaka da izvršni predsjednik priprema naglu smjenu. No, pitanje je do kada. Neki kažu da bi Ivanković mogao “odletjeti” već nakon PSV-a, ako se dogodi još jedan poraz.

Jučer smo porazgovarali s predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem. Njegova razmišljanja se gotovo uvijek podudaraju s onima Zdravka Mamića. Ni on nije bio na utakmici u Splitu.

- Rekao bih, na sreću...

Na pitanje što se događa s Dinamom, kaže:

- Jasno je da momčad koja se ne bori, ne trči i koja nema igru, nema što tražiti. Mi imamo kvalitetne igrače, ali nemamo momčad. To je Dinamova istina. A momčad stvara - trener! Koliko Ivankoviću treba vremena, što će biti, teško je kazati. Nijedna momčad na svijetu, bez obzira na pojedinačne talente, ne može napraviti ništa ako nije prava, uigrana momčad.

A je li baš trener Ivanković kriv za sve, ima li krivnje na igračima?

- Bilo bi nepravedno kazati da je samo Ivanković krivac, ali netko mora unijeti strast, voljni napor u momčad.

Dinamo više nije nadmoćan niti u Hrvatskoj ligi?

- Pa kako će biti kad nema igre? Slično je kao u našoj nacionalnoj momčadi, slično je i s našom mladom U-17 reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu koju su proglasili favoritom.

Što ćete poduzeti, hoćete li ponovno krenuti u promjenu?

- Ne mogu sad o tome govoriti, teško je kazati, ali je evidentan uzrok bolesti. A sad koje lijekove upotrijebiti, to zasad, vjerujte, ne znam. Trebamo biti strpljivi.

Dodao je i ovo:

- Pitamo se može li Ivanković uopće pokrenuti momčad? Mi se nadamo da može. Međutim, događa se očajan rezultat, a igra je nikakva, naša je igra jednostavno - ništa! Statistika u vremenu Ivankovića je grozna. Ali i kad bismo zanemarili statistiku, opet dolazimo do onoga: nemamo igru, jednostavno nemamo ništa. Pa zar nije tragikomična situacija da je nama vrhunac kad odigramo jednu dobru utakmicu s Rijekom? S time da ne podcjenjujem Rijeku. Ali kad pogledate Hajduk, Split, Zadar, Čornomorec, Ludogorec... Pa to je jednostavno prestrašno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:58