NEDODIRLJIVI IZBORNIK

MAMIĆ BRANI SVOG NOVOG NAJBOLJEG PRIJATELJA 'Štimcu neću okrenuti leđa ako ne odemo u Brazil!'

'Nisam ja taj koji bi trebao ocjenjivati taktiku. Mogu samo kazati da sam zadovoljan rezultatom. Dobro, ne možemo pobjeći od činjenice da je prvo poluvrijeme izgledalo lošije'
 Drago Sopta/CROPIX

Hrvatska je pet bodova u zaostatku za Belgijom, šanse za izravan plasman na SP realno su nemoguća misija, prolaz na svjetsku smotru tražit će se u dodatnim kvalifikacijama. Domaća javnost nije zadovoljna izgledom nacionalne nogometne vrste, posljednja dva kvalifikacijska ogleda protiv Škotske u Maksimiru i Srbije u Beogradu nisu ponudila sliku Vatrenih na kakvu smo navikli. Naravno da je izbornik Igor Štimac pod posebnim povećalom.

Kako na sve gleda Zdravko Mamić, nominalno član Izvršnog odbora HNS-a, a realno čovjek čija riječ najviše znači u hrvatskom nogometu?

- Kako ja gledam na sve to? Uspjeli smo! Hrvatska je uspjela. U našoj kvalifikacijskoj skupini igrale su četiri izvanredne reprezentacije - Belgija, Hrvatska, Srbija i Makedonija. Plus Škotska i Wales, koji nisu za podcjenjivanje - u uvodu će Mamić, a onda podvući debelim flomasterom:

- Od osnutka države ovo je bila najjača kvalifikacijska skupina za veliko natjecanje, europsko ili svjetsko prvenstvo u kojoj je Hrvatska sudjelovala.

Mamić drži da se na kraju mrtvi broje, te da se o uspjehu ili neuspjehu reprezentacije i izbornika Štimca može govoriti tek na kraju kvalifikacija, odnosno dodatnih kvalifikacija u kojima će Hrvatska po svemu sudeći igrati. Međutim, javnost bruji o slabim taktičkim zamislima izbornika protiv Srbije. Kako je Mamić vidio izborničke poteze na Marakani? Ima li on kritika?

- Nisam ja taj koji bi trebao ocjenjivati taktiku. Mogu samo kazati da sam zadovoljan rezultatom. Dobro, ne možemo pobjeći od činjenice da je prvo poluvrijeme izgledalo lošije, dok je u drugom bilo mnogo bolje. Zašto je sve to tako izgledalo, najbolje znaju izbornik Štimac i igrači. O tome ne mogu govoriti, osim, ponavljam, zadovoljan sam konačnim rezultatom.

Zdravko Mamić kaže da je bod u Beogradu dobar rezultat.

- Da mi je netko prije utakmice ponudio neodlučeno na Marakani, odmah bih uzeo i potpisao.

Štimac se plasirati na SP u Brazil, zar ne?

- Apsolutno se mora plasirati! Ako se Hrvatska ne plasira na Svjetsko prvenstvo, to bi onda bio neuspjeh. A s obzirom na to da pretpostavljam koje će biti vaše sljedeće pitanje, odgovorit ću vam unaprijed - Igoru Štimcu neću okrenuti leđa ni ako se ne plasira na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:39