KOJA SLUČAJNOST!

Malene kune, spašene sa Žitnjaka i iz Sesveta, upoznale se i sprijateljile u Dumovcu

Različitog su spola i starosti, ni zdravstveno im stanje nije isto, ali su velika utjeha jedno drugome
 Dumovec

Koja je statistička šansa za to, ne znamo, ali hvatači Dumovca u četvrtak navečer su s istoka grada dobili dojavu o dvije malene kune kojima treba pomoć. Jedna je pronađena na Žitnjaku, druga u Sesvetama. Različita im je starost i zdravstveno stanje, no do kraja dana su se upoznali i sad su zajedno u stacionaru.

- Sa Žitnjaka nam je stigao mužjak star mjesec dana, koji je pun ličinki muha. Drugo je mladunče pronađeno u Sesvetama. Ono je staro tri tjedna i još nije niti progledalo. Nemoćno je, pa bez ljudske pomoći ne bi preživjelo. To je mladunče ženskog spola.

image
Dumovec

Obje smo male kune odvezli u Oporavilište za divlje životinje i tamo im se pružila sva potrebna veterinarska skrb. Čim je očišćen od ličinki muhe, mužjačić je pokazao zanimanje za sve što ga okružuje. Žensko je mladunče stabilno i vjerujemo da će i ono biti dobro - objavili su iz Dumovca.

Kune su se najele i odmah počele družiti. Sasvim sigurno je da im je utješna blizina nekog tko je njihove vrste, jer u teškim trenucima pomaže spoznaja da je netko tu. Osjećaju se sigurno, kažu iz Dumovca.

- Naši veterinari će se pobrinuti da kune ojačaju, a kad procijene da su sposobne za samostalan život, mi ćemo ih vratiti u prirodu - dodali su.

image
Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:33