NIJE DOBRO

Velika ptica stigla na skrb ornitologa u Metkoviću: ‘Ne znamo što joj je, očito je u šoku...‘

Ako se situacija u roku od nekoliko dana ne promijeni, sova će preseliti u Šibenik
 Ornitološko društvo Brkata sjenica

Iz metkovskog ornitološkog društva Brkata sjenica objavili su kako imaju novu životinju na skrbi. Riječ je o sovi ušari (Bubo bubo), koja je u Metković stigla iz naselja Misline. Tamo ju je pronašao Ivica Obrvan koji je, čim je shvatio da sova ne može letjeti, pozvao pomoć.

- Pogledao sam pticu i nisam našao ozljede. Zahvalio sam nalaznicima, a koristim priliku da još jednom zahvalim. Korak je to koji pokazuje da ljudi na terenu brinu o ozlijeđenim pticama, što mi je posebno drago. Nahranio sam je i pustio da se odmori, te sam je nakon toga još jednom pregledao i nisam našao ozljede. Nisam siguran što se točno dogodilo.

image

Bariša Ilić sa sovom

Ornitološko društvo Brkata sjenica

Očito je ptica doživjela, šok što se vidi po ponašanju - ona me se, naime, uopće ne boji. Ptica uredno jede, a za par dana ću više znati i vidjeti da li joj mogu pomoći. Ako ne budem mogao, prevest ću je u Sokolarski centar Šibenik. Ovo je prva velika ušara koja je ove godine došla u prihvatilište Brkata sjenica - rekao je predsjednik udruge Bariša Ilić, koji se nada kako će se ptica ipak oporaviti pod njegovom skrbi i da će je uskoro moći pustiti na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:37