DONACIJA

U Perivoju Zrinski postavljene kućice za ježeve i šišmiše: ‘Ovo je prvi put...‘

Postavljene nastambe pomoći će održati bioraznolikost u perivoju, o njima će se brinuti međimurski čuvari prirode
 JU Međimurska priroda

Novčana donacija jedne optike iz Čakovca u pomogla je da se u tamošnjem Perivoju Zrinski postavi deset novih nastambi za divlje životinje. U zajedničkoj akciji s međimurskim čuvarima prirode u ponedjeljak je postavljeno osam kućica za šišmiše i dvije nastambe za ježa.

Iz optike su, naime, nakon vijesti da je razbijen hotel za kukce koji se nalazio u tom perivoju, željeli pomoći. No, taj je hotel bio osiguran, pa je njegova obnova plaćena sredstvima od osiguravajućeg društva. Kad im je predloženo da umjesto kukaca pomognu drugim divljim životinjama, rado su se odazvali.

image
JU Međimurska priroda

- Značaj ove donacije je tim je veći što je ovo prvi primjer otkako djeluje Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode da je jedan privatni poslovni subjekt iskazao Javnoj ustanovi interes svoju donaciju usmjeriti ka zaštiti prirode - poručuju iz Javne ustanove.

Postavljene nastambe za divlje životinje pomoći će održati bioraznolikost u Perivoju Zrinski, a o postavljenoj infrastrukturi brinut će međimurski čuvari prirode. Svi vjeruju i nadaju se da nove nastambe neće biti devastirane ili ukradene, već poslužiti cilju: biti siguran dom novim vlasnicima - ježevima i šišmišima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:45