MONSTRUM NA SUDU

FOTO Bahati Paravinja na suđenju za ubojstvo Antonije Bilić: Nisam ja tu da glumim marionetu!

Draganu Paravinji, 43-godišnjem vozaču kamiona, sudi se za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić
Sibenik, 220312.Zupanijski sud. Sudjenje Draganju Paravinji za ubojstvo maloljetne Antonije Bilic.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipanicev / CROPIX

NOVO >>>>>>>>>>>>>>>> 14:01 - Na Županijskome sudu u Šibeniku završilo je prvo ročište u postupku protiv Dragana Paravinje, optuženog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić u lipnju prošle godine te za pokušaj silovanja još jedne djevojke.

S obzirom na odluku o isključivanju javnosti iz tog postupka, koju je jutros donijelo sudbeno vijeće, sutkinja Nives Nikolac ispitala je troje svjedoka.

Glasnogovornik Županijskoga suda u Šibeniku Branko Ivić novinarima je rekao da su svjedočili Milka i Mile Bilić, roditelji Antonije Bilić, te Marko Rančić, svjedok u slučaju pokušaja silovanja Omišanke Marine Damjani (25) u lipnju 2010. u blizini Omiša.

Nakon ročišta odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić samo je kratko prokomentirao zatvaranje suđenja za javnost rekavši kako se to moglo očekivati jer je Antonija (17) bila maloljetna.

Suđenje Draganu Paravinji nastavit će se 28. ožujka, za kada je sutkinja Nives Nikolac najavila novu raspravu.

10:35 - Nisam suglasan da počne rasprava. Niste mi omogućili telefonski poziv, pa ne znam jesam li dobio odvjetnika po osobnom izboru. Želim izuzeće ovog suda - rekao je Paravinja na samom početku suđenja na Županijskom sudu u Šibeniku, javlja Dnevnik.hr.

Sutkinja Nives Nikolac mu je odgovorila da odgodu više ne može dobiti, no, dodala je kako odvjetnika uvijek može pronaći. Sutkinja je Paravinji poručila da zloupotrebljava svoja prava.

Bahati Paravinja drsko je odgovorio sutkinji kada mu je zabranila da govori. - Nisam ja tu da glumim marionetu - rekao je.

9:40 - Na Županijskom sudu u Šibeniku u 9 sati počelo je suđenje Draganu Paravinji, 43-godišnjem vozaču kamiona, optuženom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić i pokušaj silovanja još jedne djevojke, javlja Slobodna Dalmacija .

Odmah na početku odlukom suda isključena je javnost, pa su novinari i snimatelji morali napustiti sudnicu. Na isključenju javnosti inzistirali su Županijsko državno odvjetništvo i obitelj Antonije Bilić, dok je sam Paravinja tražio da rasprava bude javna.

Sud je odluku objasnio zaštitom žrtve, odnosno njezinih osobnih i obiteljskih prilika. Paravinju po službenoj dužnosti zastupa odvjetnica Ankica Giljanović, nakon što je na na pripremnom ročištu 1. ožujka zatražio promjenu odvjetnika, tvrdeći kako nije zadovoljan radom svog dotadašnjeg branitelja po službenoj dužnosti Branka Baice.

Iz riječi odvjetnice Giljanović moglo se zaključiti da će se Paravinja izjasniti da je nevin.

----------------------------------------------------------------------------------------

ŠIBENIK - Na Županijskom sudu u Šibeniku u 9 sati počinje suđenje Draganu Paravinji, 43-godišnjem vozaču kamiona, optuženom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić i pokušaj silovanja još jedne djevojke.

Paravinju po službenoj dužnosti zastupa odvjetnica Ankica Giljanović, nakon što je na na pripremnom ročištu 1. ožujka zatražio promjenu odvjetnika, tvrdeći kako nije zadovoljan radom svog dotadašnjeg branitelja po službenoj dužnosti Branka Baice. Očekuje se kako će prvi svjedoci u postupku, biti najprije saslušani roditelji Antonije Bilić, te njezine sestre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:49