SOCIJALNIM RADNICIMA

Andrijana K. prijetila da će ponoviti strašan zločin ubojice iz Đakova: ‘Kroz prozor ću baciti bombu i raznijeti vas!‘

Andrijana K. je prijetnje izrekla kršeći uvjetnu presudu, određen joj je pritvor: ‘Iz torbe je počela vaditi stvari pa i žilete‘

ilustracija

 Danijel Soldo/Cropix

Zbog prijetnji smrću socijalnoj radnici u Đakovu i to za vrijeme roka kušnje radi ranije uvjetne presude, narednih mjesec dana iza rešetaka osječkog zatvora provest će Slavonka Andrijana K. (34), već ranije pravomoćno osuđivana za istovrsno kazneno djelo.

Njoj je, naime, dežurni sudac istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni istraži zatvor jer postoji opasnost od ponavljanja djela, a kaznenom prijavom joj se stavlja na teret da je 6. svibnja ove godine oko 11 sati došla u prostorije Hrvatskog zavoda za socijalni rad kako bi podnijela zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći.

Nezadovoljna dobivenim odgovorom socijalnoj radnici je rekla kako sljedeći puta neće ući kroz ulazna vrata u zgradu već će kroz prozor ureda joj baciti bombu i tako raznijeti nju i sebe. Pritom ju je dodatno upozorila i kako će napraviti veći kao nego što je to bilo zadnji puta u Centru (zločin iz 2019. kada je Andrija Drežnjak iz osvete ubio djelatnike op.a). Nakon tih jezivih prijetećih riječi, u ured je došla druga socijalna radnica kojoj je osumnjičena, također, ponovila da će u Centar baciti bombu nakon čega je otišla u nepoznatom pravcu. Užasute djelatnice su alarmirale svoje nadređene nakon čega je na noge dignuta policija.

Kako doznajemo, osim što je priznala da je uputila jezive prijetnje rekla je i da je djelo počinila u alkoholiziranom stanju radi čega se kaje.

Tim prijetnjama prethodilo je nezadovoljstvo odgovorom koji je dobila od voditeljice mjera nadzora za njezinu obitelj.

Osumnjičena je tražila da se minimalna naknada vrati na njezino ime jer se prethodna dva mjeseca ista isplaćivala na ime njezina supruga. Ujedno je okrivila cijeli Zavod da su joj oduzeli novce a ona da je rodila djecu i usput spominjala da je žrtva nasilnog supruga.

U prostorijama Centra, prema informacijama Jutarnjeg lista se zadržala preko pola sata, djelovala je rastrojeno, nije se mogla kontrolirati niti je uspijevala razumijeti što joj se objašnjava. Stalno se ustajala sa stolice i šetala po prostoriji, skakala nepovezano s teme na temu i ustrajala na ostvarivanju jednokratne novčane pomoći.

Da bi iznenada iz torbe počela vaditi stvari među kojima i žilete, a u jednom je trenutku spomenula da kod sebe ima i nož. Dotakla se, doznajemo u tom nabrajanju misli, i svoga supruga navodeći da je podnio zahtjev za razvod i spominjući usput da će ga ubiti ako se ponovno oženi.

Inače, zbog prijetnji smrću vlastitoj majci Andrijana K. je pravomoćno osuđena prošlog mjeseca na šest mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje.

image

Andrija Drežnjak, pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva dvoje djelatnika Centra za socijalnu skrb u Đakovu

Ivan Peric/Cropix

A kroz izrečene prijetnje početkom ovog tjedna da će napraviti još veći kaos nego što je bio, osumnjičena se referirala na tragediju iz srpnja 2019. godine kada je Andrija Drežnjak ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen i pravnika Ivana Pavića u CSS Đakovo i za što je pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 16:23