OPTUŽNICA PROTIV PONOĆNOG BOMBAŠA

Blaževiću prijeti 8 godina zbog dvije eksplozije u Zagrebu

 Damir Krajač / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je danas optužnicu protiv Vojislava Blaževića (54) zbog dva kaznena djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Blaževića se tereti da je 9. siječnja 2013. na sjevernom željezničkom kolosijeku pruge Zagreb - Varaždin postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu s ciljem ugrožavanja života ljudi i imovine . Također ga se tereti da je 10. siječnja 2013. na autobusnom stajalištu u Stenjevcu postavio bombu koja je i njega prilikom eksplozije ozlijedila.

Za prvu bombu tužiteljstvo traži maksimalnu petogodišnju kaznu, a za drugu tri godine zatvora. Dakle, Blaževiću prijeti kazna od 5 do 8 godina zatvora.

Protiv okrivljenika je predloženo produljenje istražnog zatvora i to temeljem zakonskih osnova opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela, stoji u priopćenju.

Vojislav Blažević, koji je već u istražnom zatvoru, dosad se branio šutnjom.

Bio je i u bolnici Sestara milosrdnica zbog lakših ozljeda u drugoj eksploziji na autobusnoj postaji u Stenjevcu.

Njegov odvjetnik Branko Šerić potvrdio je za Hinu da Blažević i dalje štrajka glađu i pije samo sokove, napomenuvši da je pitanje do kada će to izdržati. Rekao je i da mu je teško komentirati optužnicu jer je još nije primio, ali je dodao da će svakako uputiti odgovor na optužnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:43