KRVOPROLIĆE U ZAGREBU

Braću narkodilere ulovili i brutalno isprebijali ispred policije u Dubravi

Braća Drago (38) i Roko Palić (41), evidentirani narkodileri, privedeni su u ponedjeljak, a mlađi će brat kazneno odgovarati zbog pokušaja ubojstva 24-godišnjeg J. T. pred kafićem u Dubravi.

Premda su braća i sama zadobila ozljede, protiv pripadnika skupine s kojom su se sukobili zasad nema prijava, a to je razlog zbog kojeg će unutarnjoj kontroli MUP-a prijaviti policajce iz Dubrave. Epilog je to brutalne tučnjave u kojoj su radile i drvene palice.

Izvukli pištolje

Sukob se dogodio u nedjelju oko 1 sat iza ponoći pred kafićem Venus na I. Poljanicama, a preselio se pred policijsku postaju u Dubravi, gdje su je dežurni policajci uspjeli prekinuti tek kad su izvukli pištolje i dali upozorenje da će pucati. Neslužbeno doznajemo da su u sukobu sudjelovala braća Drago i Roko Palić, osuđivani dileri koje su u Odjelu kriminaliteta droga još prije devet godina označili kao bitne karike narkolanca.

Drago Palić osuđen je 2003. u Splitu na pet godina zatvora nakon što je prikrivenom istražitelji predao dva kilograma heroina, a pao je i 2009. u akciji Ragusa, dok je brat Roko također policiji poznat zbog preprodaje teških droga.

Pregazio ga Puntom

U jeku tučnjave pred kafićem jedan od braće uspio je sjesti u Fiat Punto, te je namjerno naletio na J. T.-a, pregazivši mu nogu jednim kotačem. Potom su braća pobjegla prema PP Dubrava, no skupina mladića krenula je autima za njima. U suludoj noćnoj jurnjavi Avenijom Dubrava presreli su braću kod policijske postaje. Ovdje je tek nastalo krvoproliće. Razjareni mladići izvukli su braću iz auta i 10-ak minuta ih prebijali nogama, šakama i svime što im se našlo pri ruci. Jedan od braće završio je u KB-u Dubrava unakaženog lica. Još teže posljedice spriječili su policajci.

- Moj branjenik smatra da je policija napravila pogrešku i prijavila ga za kazneno djelo iako su zapravo on i brat bili napadnuti. Također, protiv napadača podnijet ćemo kaznenu prijavu, a nadležnima u MUP-u prijavit će da su prijavljeni oni umjesto napadača - kaže Josip Reljić, odvjetnik Drage Palića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:22