VELIKA AKCIJA

Uhićeno sedam dilera - razbijen lanac s područja Siska, Splita, Zagreba i iz Slovenije

vinkovci,080104-crnau pretresu kuce vinkovcanina iz krim miljea pronadjeno oko 1060 ekstazija 780 g kokaina krivotvorene novcanice i ukradeni dokumentisnimio damir glibusic
 Damir Glibušić / CROPIX

SISAK - Odsjek organiziranog kriminaliteta PU Sisačko-moslavačke, nakon tromjesečnog kriminalističkog istraživanja, podnio je kaznene prijave protiv tri osobe s područja Siska, dvije osobe s područja Zagreba, jedne s područja Splita i jednog državljanina Slovenije, zbog 14 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Istraživanjem je utvrđeno da su se osumnjičeni organizirali i međusobno povezali u dilerski lanac radi nabavke i preprodaje droge na području Hrvatske i Slovenije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja i praćenja, te provođenja tromjesečnih dokaznih radnji, od sedmorice dilera zaplijenjeno je 245 grama marihuane i 150 komada opojne droge ecstasy.

U sklopu završne akcije, provedene prošlog tjedna, policajci iz Siska u suradnji s PU Zagrebačkom i PU Splitsko-dalmatinskom, pretragama njihovih kuća kod osumnjičenika je pronađeno još 8,1 gram marihuane, digitalna vaga, jedna automatska i jedna poluatomatska puška, sačmarica, 184 komada raznog steljiva, te tijelo ručne bombe i tijelo ručnog bacača granata zolja. Kako doznajemo, marihuanu su dileri nabavljali u Hercegovini, a i ecstazy je iz inozemstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:40