SVE VIŠE DOKAZA NASILNE SMRTI HRVOJA TURIBAKA

FOTO Tomislav je ponovno umislio da ga sekta u crnom želi oteti. Govorio je da ga prate

Policija još čeka najčvršći dokaz - DNK analizu kože nađenu pod noktima ubijenog

ZAGREB - Tomislav Turibak, kojeg je policija kazneno prijavila za ubojstvo brata Hrvoja u stanu u Španskom, u posljednje je vrijeme imao problema s ponašanjem i ponovno je počeo govoriti kako ga prate i žele oteti.

Ta je priča vrlo slična priči iz 2004. godine, kada je kao 13-godišnji dječak u pratnji roditelja policiji prijavio da su ga oteli muškarci u crnim kombinezonima i odveli ga u veliko skladište na rubu grada. Tamo su ga s maskama na licu nagovarali, naveo je u iskazu, da ostavi obitelj i pridruži se njihovoj sekti, ali odbio je pa su ga pustili.

Slučaj je dignuo zagrebačku policiju na noge, ali otmica nikad nije dokazana. Dječak je čak u pratnji roditelja događaj prepričao za Jutarnji list. Postojale su čvrste sumnje da je priču izmislio, ali psihijatri su rekli da su njegove rekacije prilično uvjerljive.

Tko je Tomislav Turibak? Osumnjičeni za ubojstvo brata 2004. prijavio da ga je otela sekta. Policija slučaj nikad nije riješila

Prema informacijama do kojih je došao Jutarnji, u posljednje je vrijeme Tomislav Turibak ponovno spominjao sekte i da ga prate. Priča je bila slična onoj kad je bio osnovac. Nedavno je navodno prekinuo s djevojkom koju je pokušao vratiti crtajući grafite po naselju. U potpunosti se posvetio vježbanju u teretani, ali prijatelji i dalje tvrde da u njegovu ponašanju nisu primijetili ništa neuobičajeno.

U međuvremenu doznajemo kako je policija u lokvi krvi oko tijela Hrvoja Turibaka pronašla otisak šlape, ali ne i same šlape. Navodno su roditelji potvrdili kako je Tomislav imao šlape, ali istražitelji ih nisu mogli naći. To istražitelje upozorava na mogućnost da ih je možda bacio zajedno s nožem koji još uvijek nisu pronašli iako su se tijekom posljednjih dana nekoliko puta vraćali u stan i ponovno pretraživali okolicu zgrade.

Najčvršći dokaz i dalje se čeka - DNK analiza kože koja je nađena pod Hrvojevim noktima. Kako Tomislav Turibak ima ogrebotine po bedrima, sumnja se da je koža upravo njegova. On se istražiteljima pravdao da se ogrebao dok je rolao na Jarunu, što i dalje navodi kao alibi. Međutim, utvrđeno je da bi od pada trebao imati i druge ogrebotine, ne samo one na bedrima, a Tomislav ih nema.

Policija potvrdila: Protiv Tomislava Turibaka podnijeli smo prijavu zbog ubojstva brata Hrvoja!

U iskazu je naveo i da je u 14.15 sati krenuo rolama na Jarun i da se vratio oko 15 sati u stan, nakon što je odradio nekoliko krugova na jezeru. Međutim, istražiteljima je to zazvučalo neuvjerljivo jer od njegove zgrade do Jaruna treba mu najmanje 15 minuta, a za jedan krug oko jezera najmanje 20 minuta. Tako bi mu za opisanu radnju trebalo najmanje sat i pol.

Policija pregledava nadzorne kamere na toj ruti ne bi li otkrila gdje se i kad njome kretao Tomislav Turibak. Postoji opcija da je oružje i ostale dokaze bacio negdje po putu do Jaruna. Njegov mobitel policiji neće biti od koristi jer ga je ostavio kod kuće pa se položaj signala po baznim stanicama nije mijenjao. S druge strane, Turibak je odbio poligrafsko testiranje, što je nelogično za osobu koja želi dokazati nevinost, a to uz činjenicu da nisu nađeni tragovi provale zatvara krug indicija po kojima ga je policija prijavila za ubojstvo. Također, Hrvoju je u borbi (koju dokazuje razbacani dio namještaja) strgnut lančić s vrata, ali je nađen na podu dnevnog boravka, što također nije logično ako je u pitanju bio provalnik, na kojeg je policiju pokušao navesti Tomislav Turibak.

Društvo iz Španskog ne vjeruje u policijsku verziju: Prijatelji danas proslavili Tomislavov rođendan ispred pritvora u Senjaku

Prijatelji braće i dalje po forumima i u komentarima na novinskim portalima izražavaju sumnju u činjenicu da je Tomislav počinitelj ubojstva. Neki od njih pišu kako će povjerovati tek kad bude osuđen. S druge strane, prijatelji i poznanici trenutno su najveća podrška roditeljima koji prolaze kroz nezamislivu tragediju.

S obzirom na to da je Tomislavu danas bio rođendan, grupica njegovih prijatelja zaputila se u mirni prosvjed pred pritvorsku jedinicu na Senjaku kako bi izrazila svoju podršku. U utorak navečer održana je misa zadušnica za Hrvoja, a njegov sprovod najavljen je za četvrtak. Očekuje se velik broj Hrvojevih prijatelja, rodbine i poznanika obitelji, a na osmrtnici je uz ostale među ožalošćenima i Tomislavovo ime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:35