VELIKA POTRAGA

Policijska sumnja: Je li meksička turistica ipak ubijena na Marjanu

 Joško Ponos / CROPIX

Marjan je jučer od rane zore pretraživalo stotinu policajaca i pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja uz pet službenih pasa tragača. Pretraženo je široko područje od oko 700 hektara, no turistkinja nije pronađena.

Policijski helikopteri

Tijekom četvrtka Marjan su pretraživali i iz zraka, policijskim helikopterom, no ni to nije dalo rezultata. U međuvremenu kriminalisti istražuju jesu li brojni predmeti nađeni u park-šumi pripadali Seleni. Podsjetimo, spasitelji su u četvrtak pronašli šešir i japanku te tragove koji upućuju na to da se turistkinja možda borila s nekim. Stoga se istražuje mogućnost da je Selena bila žrtva nekog kaznenog djela. Nestanak je prijavio njezin brat Emanuel s kojim je odsjela u Splitu, u hostelu Sunseeker.

Možda je odvedena

Selena se od Emanuela odvojila u srijedu oko 16.30 sati, nedaleko od crkvice Sv. Nikole, kako bi napravila nekoliko fotografija za uspomenu, a kada se nakon nekog vremena nije vratila, brat je alarmirao sve nadležne službe. Policija i HGSS nastavit će potragu po Marjanu, iako postoji mogućnost da je turistkinja otišla ili da je odvedena znatno dalje od brda ponad Splita. No, kako vrijeme odmiče, i s obzirom na pronađene tragove, nade da je Meksikanka živa sve je manje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:03