SLIČE KAO JAJE JAJETU

NASAMARILA KONZULAT U HAMBURGU Dovitljiva prevarantica čak tri puta izvadila putovnicu na sestrino ime

 Bruno Konjević / CROPIX

Nakon sedam godina Služba kriminalističke policije u Šibeniku,"dočepala" se 59-godišnje dovitljive i vješte krivotvoriteljice koju se okončanjem kriminalističke obrade tereti za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja čak tri putovnice.

Kako navodi policija, ne navodeći identitet osobe, u razdoblju od 7. prosinca 1994. do 11. lipnja 2007. u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Hamburgu dovela u zabludu nadležne u konzulatu koristeći lažne podatke o svome identitetu.

Naime, u izradi falsificiranih putovnica odustala je od uobičajenih metoda te je skratila postupak na način da je na obrazac s osobnim podacima svoje sestre, koristeći se koincidencijom sličnosti jajeta s jajem, namjestila frizuru, popravila make-up i potom jednostavno na dokumente priložila svoje fotografije i to uspješno čak tri puta.

Za kazneno djelo krivotvorenja isprava, hrvatski zakon predviđa i do tri godine zatvora, a za ovjeravanje neistinitog sadržaja, za što su je također prijavili, čak pet godina robije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:46