UBOJSTVO I SAMOUBOJSTVO NA ŠINAMA

CURE DETALJI O ZLOČINU KOJI JE ŠOKIRAO CIJELI SPLIT Tijelo nesretne Marija pronašla kćerka, dotrčala je do susjeda, ali pomoći više nije bilo

 Nikola Vilić / CROPIX

U Obiteljskoj tragediji koja se odigrala u srijedu navečer na splitskom predjelu Šine, 55-godišnji Dragovan B. ubio je svoju suprugu Mariju B. (53), a potom je presudio i sebi, piše Slobodna Dalmacija.

Počinio je samoubojstvo objesivši se u obližnjoj crkvi u izgradnji, udaljenoj stotinjak metara. Tijelo je pronađeno u četvrtak ujutro. Prema prvim rezultatima očevida, na tijelu žene uočena je ozljeda od vatrenog oružja, te je naložena obdukcija kako bi se utvrdilo da li je to jedina ozljeda, ili je zločinu prethodilo i fizičko nasilje.

Policija je dojavu o ubojstvu zaprimila pola sata nakon ponoći. Kako nam je ispričao susjed obitelji, tijelo nesretne žene pronašla je maloljetna kćerka kada se vratila iz izlaska.

- Ništa se te večeri nije čulo, samo je oko nekog sata navečer pas počeo stravično zavijati. Nismo čuli niti ikakvu buku, niti hitac ispaljen iz oružja. Što se dogodilo smo saznali kada je djevojka dotrčala do nas tražiti pomoć, no pomoći za nesretnu ženu nije bilo. To je jedna užasna tragedija koja nas je sve ovdje strašno pogodila. Unatoč problemima koje su imali nitko zaista nije mogao ni zamisliti da bi sve to moglo eskalirati na ovaj strašni način – kazao nam je susjed nesretne obitelji.

Dodao je kako je policija zalazila u posljednje vrijeme, ali bila je riječ o obiteljskim svađama kakvih ima u svim obiteljima s problemima.

Kako nam je potvrdila splitska policija, oni su više puta intervenirali u obitelji zbog obiteljskog nasilja.

Incidenti su kulminirali s brakorazvodnom parnicom koju je Marija nedavno pokrenula, a tijekom koje je bilo sukoba oko podjele imovine. Podnijeli su više različitih prijava te su početkom ovog mjeseca izvršili i pretres kuće nakon što je Dragovan svojoj supruzi uputio i prijetnje smrću. Pištolj, međutim, nisu pronašli.

Posljednji put su intervenirali u srijedu ujutro. Dragovan ih je pozvao tražeći da ga zaštite žaleći se na suprugu i probleme oko imovine. Nitko se pri tom nije žalio na nasilje, pa je policija otišla ne pronašavši osnov za postupanje jer je bila riječ o imovinsko-pravnom sporu, za što je zadužen sud, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 05:28