VATRENI SV. NIKOLA

DETALJI DRAME KOD IMOTSKOG Fra Nedjeljko opisao kako je iz dvorane sa 150 djece istjerao naoružanog pijanca: 'Urlikao je, djeca su bila prestravljena'

Ilustracija
 Vlado Kos / CROPIX

Imotski policajci nisu uspjeli utvrditi je li išta drugo osim poprilične količine alkohola u krvi natjeralo 52-godišnjaka s područja Imotskoga da u utorak na blagdan sv. Nikole uđe u dvoranu župnog ureda sv. Luke u Podbablju s puškom u ruci.

Naime, tog je dana u 17.35 sati policija zaprimila dojavu da se u dvorani u sklopu župnog ureda nalazi muška osoba s puškom u ruci. Za nekoliko minuta pred uredom se stvorila ophodnja te su zatekli 52-godišnjaka s lovačkom puškom jednocijevkom za koju nije imao nikakve dokumente te je utvrđeno da je ilegalno posjeduje. Naknadno mu je u krvi izmjereno dva promila alkohola. Odmah je uhićen bez pružanja otpora, a oružje je oduzeto. Srećom, puška je bila nenapunjena, u njoj nije nije bilo metaka.

- Utvrđena je sumnja da je navedene prigode s puškom ušao u dvoranu, u kojoj se nalazio veći broj djece, kojima su se dijelili darovi u povodu blagdana sv. Nikole. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - izvijestili su iz splitske policije.

Kako smo doznali od župnika fra Nedjeljka Čarapića, u dvorani je u trenutku kad je u nju ušao pijani naoružani muškarac bilo oko 150 djece te njihovi roditelji.

- Normalno je da su se djeca prestrašila i da je bila vrlo neugodna situacija. Vidio sam da je dosta alkoholiziran, a ušao je među djecu s oružjem u ruci. Nešto je vikao i govorio, no nisam ga razumio o čemu priča. Ništa nije tražio niti je kome prijetio, a kad sam mu rekao da iziđe van, postao je malo agresivan pa sam ga morao malo izgurati da shvati da mora izići van. Nakon što je izišao iz dvorane, brzo je došla policija i uhitila ga. Eto, sve je prošlo dobro, Bogu hvala - prepričao nam je ovaj neugodni događaj fra Čarapić dodajući da 52-godišnjaka baš dobro ne poznaje, no da se priča da ima nekih problema.

Srećom, zahvaljujući brzoj i pribranoj reakciji župnika spriječena je moguća tragedija jer nije teško zamisliti koliko je tako pijanom čovjeku, da je puška bila napunjena, "lako", namjerno ili nenamjerno, povući okidač i zapucati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:00