Napuhao 1,55 promila

Detalji policijske akcije u Dubravi: Gledali utakmicu u kafiću, a onda se pojavio tip s pištoljem!

Izmjereno mu je 1,55 promila alkohola u krvi te su kod njega pronašli airsoft pištolj

Uhićenje u Koledinečkoj u Dubravi

 Čitatelj Jutarnjeg/

Kad su gosti i zaposlenici jednog kafića u zagrebačkoj Dubravi uočili u srijedu navečer, dok se na malom ekranu prenosila nogometna utakmica Dinama i Hajduka u Splitu, da jedan glasni gost kod sebe ima pištolj, odmah su odlučili na to ukazati policiji. Pa je oko 20.15 sati na 192 stigla dojava o narušavanju javnog reda i mira, a netom prije dolaska policije navedeni se muškarac s prijateljima udaljio iz lokala te su ušli u auto.

Nesvakidašnjim scenama svjedočili su prolaznici, a jedan od svjedoka za Jutarnji je ispričao da je vidio kako je policijski auto presreo put Golfu 7 zadarskih registarskih oznaka, nakon čega je počela akcija - iz policijskih kombija koji su u isto vrijeme pristigli počeli su istrčavati policajci naoružani do zuba.

- Policajci iz kombija su izašli i uperili pištolje u pravcu tog Golfa. Izvukli su ljude iz auta. Koji je točno razlog, ne znam, a policajci su muškarca koji je ležao na podu i opirao se pitali: ‘Gdje je pištolj?‘. Vozač Golfa se opirao, dok suvozač nije pružao otpor. Mislim da ih je u tom vozilu bilo ukupno troje, a policajaca otprilike 20-ak. Potom su te osobe odvezli u kombiju. Sve je trajalo vrlo kratko, možda desetak minuta - kaže za Jutarnji jedan svjedok policijskog postupanja.

A iz PU zagrebačke još su nam preksinoć potvrdili dojavu i postupanje te da je u policijskim prostorijama završila jedna osoba.

U navedenom slučaju kriminalističko istraživanje još traje, a kako doznajemo, uhićen je 38-godišnji muškarac koji je u trenutku uhićenja bio pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 1,55 promila alkohola u krvi te su kod njega pronašli airsoft pištolj te će nakon dovršetka prekršajne obrade biti prijavljen zbog kršenja članka 8. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:18