OBITELJSKI POSAO

DILALI SINTETIČKI KOKAIN Podignuta optužnica protiv 11 Osječana, među njima sin, majka i otac

76. strana, eps klinca max. velikJutros je istraznom sucu priveden Josko Rogic (21) koji je u noci sa ponedjeljka na utorak palicom pretukao Mislava Marusica nakon cega je ovaj zadobio frakturu lubanje i krvarenje mozga.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

OSIJEK - Zbog proizvodnje i dilanja droge Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv 11-ero Osječana, koje se sumnjiči da su od sredine 2013. do 26. ožujka 2014. preko interneta nabavljali sastojke za proizvodnju sintetičkih droga, koje su potom dilali na području Osijeka.

Podsjetimo, riječ je o slučaju koji je poprilično uzbunio javnost nakon što je Županijski sud u Osijeku uz objavu o njihovu uhićenju naveo kako su osumnjičeni dilali drogu MDPV, „koja se smatra jeftinijom zamjenom za heroin, a u praksi je znaju zvati „krokodil“ ili „ruska droga“.“

S obzirom da u Hrvatskoj do tada još uvijek nije zabilježena pojava „krokodila“, koji inače kod redovnih konzumenata izaziva razorno djelovanje i uzrokuje sigurnu smrt u roku od dvije godine uz niz popratnih pojava poput otvorenih rana i čireva na koži te otpadanja tkiva s kostiju, cijela priča dobila je dodatno uznemirujuću notu.

No, na kraju se ispostavilo da ipak nije riječ o „krokodilu“, već da je MDPV koji se pojavio na osječkim ulicama zapravo „sintetički kokain“.

Prvooptužena u ovom slučaju 34-godišnja Osječanka te njezini sugrađani drugooptuženi 20-godišnjak i trećeoptužena 53-godišnjakinja, inače sin i majka, i dalje ostaju u pritvoru, dok će se ostali, među kojima je i 62-godišnji otac drugooptuženog i suprug trećeoptužene, braniti sa slobode. Ostali optuženi su u dobi od 20 do 23 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:15