UHIĆENI RASISTI

DO TRI GODINE ZATVORA ZA NAPAD NA STUDENTA U ZAGREBU Skinheadsi nožem nasrnuli na tamnoputog mladića iz Gambije

 SIPA

Zločin iz mržnje zbog rasne pripadnosti i boje kože ponovno je potresao Zagreb. Dvojica 18-godišnjih skinheadsa K. Š. i M. F. kazneno su prijavljena jer su kod kazališta Vidra u Draškovićevoj ulici prijetila smrću te se sukobila s glumcem M. G. (35) i studentom iz Gambije A. J. (29), posjetiteljima 9. Međunarodnog festivala kazališta slijepih.

Ujedno će odgovarati i za uništenje tuđe stvari jer su kantom za smeće razbili izlog trgovine. Prijeti im kazna do tri godine zatvora. Oko 22.10 sati 18-godišnjaci su na ulici kod tramvajske postaje žicali novac i cigarete.

Tamna boja kože mladića iz Gambije isprovocirala ih je da pokažu pravo lice. Jedan od njih zapitao je glasno “Koji k.... crnci hodaju Zagrebom?” Drugi je rekao da će crnca ubiti i pritom je izvukao nož iz jakne te zaprijetio da će biti svega.

Počeli su se naguravati. Proradile su i šake. Svjedoci rasističkog ispada pritekli su u pomoć pa su se huligani razbježali. Razbili su izlog i uskočili u tramvaj broj 13 u kojem su ih policajci sustigli i uhitili.

Za razliku od studenta koji je pretrpio neugodan šok zbog sramotnog primitivizma dvojice nasilnika, njegov je hrvatski prijatelj lakše ozlijeđen te mu je pomoć pružena u Traumi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:56