ČAK GA JE I PRIJAVILA

DOKTORICA KOJA JE VOLJELA PROVODE PREVARILA I KRIMINALISTA 'Rekla mi je da joj je tata, osnivač Dinersa, ostavio 12 milijuna eura i da će vratiti novac'

 Ronald Goršić/EPH

Svjedočenjem diplomiranog kriminalista Damira Mikulića (67) na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje doktorici Ivi Popović s Klinike za traumatologiju optuženoj da je prevarila 31 osobu od koje je posudila 20 milijuna kuna i za sebe zadržala 9,4 milijuna.

Mikulić je fizijatrici posudio 47.500 eura i 135.000 kuna. Nije mu, kako tvrdi, vratila ni lipe, no zato ga je kazneno prijavila za iznudu kad je pokušavao doći do svog novca.

Dužnosnik u MUP-u

- Ivu i njezinu obitelj poznajem petnaestak godina. Moje dijete išlo je s Ivinom nećakinjom u vrtić. Neko vrijeme Iva je stanovala kod Žarka Kraljevića na Novoj Vesi zajedno sa suprugom Tugomirom. Rekla mi je da je Kraljevićeva nezakonita kći. Bili su mu susjedi. U veljači 2013. na kavi mi je rekla da joj je pokojni Kraljević ostavio 12 milijuna eura te da je dobila prvostupanjsku presudu. No ispričala je da čeka dobit novca uloženog u neke fondove pa joj treba novac kako bi investirala jer će u protivnom izgubiti dobit. Ništa nisam shvaćao. Vjerovao sam joj. Pogotovo kad je rekla da joj novac posuđuju uz proviziju njezina sestra Maja te obiteljski prijatelj, visoki dužnosnik Gordan Mršić iz MUP-a, kojeg znam jer smo iz istih poslovnih krugova. Prvo sam se nećkao, ali sam joj na kraju posudio novac. Ipak je ona ugledna liječnica, sestra joj je profesorica na fakultetu i ima firmu, a Iva je vozila BMW X5, ima stan u Zagrebu te dvoetažni apartman u Dramlju - ispričao je u sudnici svjedok Damir Mikulić koji je od veljače do lipnja 2013. godine doktorici iz Traume, što na ruke što preko računa, dao nepunih pola milijuna kuna.

iPhone 5 za sina

Prilikom jedne od posudbi 15.000 eura bila je prisutna i Mikulićeva supruga, koja je inzistirala da s Ivom sklope ugovor o dugovanju. Nekoliko dana kasnije fizijatrica im je dostavila dva ugovora ovjerena u odvjetničkom društvu Bogdanović&Dolički na kojima se navodi da je zajmoprimac odvjetnik Davor Marić. Ubrzo je Mikulić shvatio da su ugovori čista prevara jer odvjetničko društvo o njima nije imalo nikakvih saznanja. Isti dan su mu se prestali javljati Iva, njezina sestra Maja i Mršić , šef MUP-ova Centra za kriminalistička vještačenja. Ubrzo mu je potom stigao poziv da se javi u Heinzelovu jer je osumnjičen za iznudu doktorice Popović.

- Bio sam šokiran. Pogotovo jer sam u to vrijeme radio ugledan posao u državnoj firmi te sam se kandidirao za drugo radno mjesto i bio sam pod provjerama. Iva mi je ulila povjerenje svojom pričom. Nisam više znao što bih pa sam joj, očajan, jedan dan otišao kući i zaprijetio da ću sve ispričati njezinoj majci koju također poznajem. Molila me da šutim. Tvrdila je da je u nekim problemima, ali da će sve brzo riješiti. Po tome sam zaključio, jer sam bio kod nje taj put, da obitelj sve zna, ali o svemu ciljano šute. Ujedno, Iva mi je spominjala da joj prijete osobe koje se dovodilo u vezu s kriminalnim miljeom i kojima se sudilo zbog nasilnih djela pa sam joj savjetovao da to prijavi u petu policijsku postaju ili da se posavjetuje s kućnim prijateljem Mršićem. Kad je moj sin imao pričest, po taksistu Dragecu je poslala iPhone 5 kao znak pažnje - zaključio je svjedok Mikulić koji je jedan dio novca Ivi dao nakon što je prodao auto.

Najnoviji Passat

Točan datum povrata posuđenog novca nisu dogovorili, no prema obećanjima sve se trebalo vratiti do rujna te godine. Ali, sredinom lipnja Iva Popović mu se prestala javljati, no uspjela mu se jednom prilikom pohvaliti da je svom suprugu Tugomiru kupila najnoviji model Passata CC. Gdje je završio novac koji su žrtve posuđivale doktorici iz Traume, trebalo bi se razjasniti tijekom ovog suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:07