PROLAZILA KRAJ KOŠNICA

DRAMATIČNI napad kod Koprivnice: Ženu ubolo više od TISUĆU pčela, bori se za život u bolnici!

Stanje joj se pogoršalo jer je došlo do trovanja krvi. Pacijentica je na dijalizi i životno je ugrožena, kažu liječnici
Koprivnica, 270412.Gusti roj pcela napao je Baricu Matanovic iz Staglinca kraj Koprivnice dok je hodala poljskim putem prema Glogovcu. Dobila je vise od tisucu uboda i jedva je prezivjela a na intenzivom odjelu koprivnicke Opce bolnice bori se za njen zivot.Na slici: brza intervencija vatrogasaca i sanitaraca zeni je spasila zivot.Foto: Nikola Wolf / Podravski list / Cropix
 Nikola Wolf / Podravski list / C

KOPRIVNICA - Gusti roj pčela napao je Baricu Matanović dok je hodala poljskim putem kod Koprivnice. Dobila je više od tisuću uboda i životno je ugrožena, javlja Slobodna Dalmacija .

- Stanje joj se pogoršalo jer je došlo do trovanja krvi. Pacijentica je na dijalizi i životno je ugrožena. Teško je sada reći hoće li preživjeti ili ne - potvrdio je danas dr. Petar Stapar, ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici.

Nesretna Barica Matanović iz koprivničkog naselja Štaglinec krenula je u petak poljskim putem liječniku u obližnji Glogovac. No kad je naišla pokraj prikolice s 90 košnica, pčele su je napale. Što je toliko uznemirilo pčele - zasad nije poznato. Očevici nam pričaju kako se tamo odvijala prava drama koja samo zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i sanitarnih djelatnika nije na mjestu završila tragično.

- Nesretna je žena nemoćno ležala na poljskom putu pokraj košnica, a oko nje bio je gusti, tamni oblak pčela - bio je potresen mještanin.

Poljoprivrednici koji su radili na poljima odmah su obavijestili centar 112, a u pomoć su poslane ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i sanitarne tvrtke Sanitacija. Iako je hitna stigla prva, do nesretne žene nisu se mogli probiti zbog pčela.

Do bespomoćne žene uspio se probiti Branko Martinušić iz Sanitacije koji je uz potporu vatrogasaca šmrkovima polijevao razljućeni pčelinji roj.

- Imali smo dimni top protiv pčela i da voda nije pomogla morali bismo ih sve potrovati. Srećom, do toga nije došlo jer je voda uspjela rastjerati razjareni roj - ispričao nam je Martinušić.

Žena je odmah primila potrebnu injekciju, a u bolnici je u pripravnosti bio interventni tim na čelu s dr. Gordanom Slavetić, šeficom Hitnog bolničkog odjela.

- Imala je ubode po cijelom tijelu, ali disanje i vitalne funkcije nisu joj bili ugroženi. Premjestili smo je na odjel intenzivne - potvrdila nam je dr. Slavetić.

Bolnički ravnatelj dr. Petar Stapar ističe da je pacijentica odmah primila terapiju protiv alergijske reakcije, piše Slobodna .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:03