SEKSUALNA ROBINJA

Dug za frizerski salon morala otplaćivati - prostitucijom!

 Elvir Tabaković/CROPIX

ZAGREB - Zbog trgovine ljudima i ropstva zagrebačka je policija uhitila 48-godišnjeg muškarca. On je dvjema djevojkama posudio novac, a potom ih je prisilio na prostituiranje u Njemačkoj kako bi vratile višestruko veće iznose.

Jednoj 20-godišnjakinji osumnjičeni je u svibnju 2009. godine posudio 4000 eura i obećao otvaranje frizerskog salona. Međutim, ubrzo joj je rekao kako nema novca za otvaranje salona te je od djevojke zatražio povratak novca.

Kako djevojka nije imala traženu sumu novaca, prisilio ju je da devet mjeseci pruža eskort usluge na području Zagreba i Vodica. Dug je vratila, ali morala je predati i polovicu zarađenog.

Nekoliko mjeseci kasnije osumnjičeni je ponovno tražio povrat duga, na što djevojka ovaj put nije pristala. Zaprijetio joj je, nakon čega je otputovala u gradić Dierdorf, pokraj Koblenza na zapadu Njemačke, gdje je seksualne usluge pružala u privatnom stanu i noćnom klubu.

I dalje je predavala polovicu zarađenog novca. Policija je izvjestila kako je djevojka u posljednje dvije godine zaradila 100 tisuća eura, od čega je osumnjičenom predala čak 75 tisuća.

Na sličan način osumnjičeni je postupio i s drugom žrtvom, 23-godišnjakinjom iz Slavonije s prebivalištem u Zagrebu. Njoj je posudio 20 tisuća kuna krajem srpnja ove godine pa je tjedan dana kasnije zatražio vraćanje novca. Potom je uz prijetnje prisilio djevojku da se iduća dva mjeseca prostituira i daje mu polovicu zarade.

Kako nije bio zadovoljan iznosima, poslao ju je u isti noćni klub u Dierdorfu, gdje je nastavila pružati seksualne usluge. Cijelu zaradu od 6800 eura i 1500 kuna dala je osumnjičenom kojem sada prijeti zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:44