UZ JAMČEVINU OD 100 TISUĆA EURA > NA SLOBODI

FOTO Šelebaj nakon dva mjeseca napustio Remetinec: Ispred zatvora ga nije nitko čekao. Sjeo je u TAXI i odvezao se...

Poduzetniku je Županijski sud prihvatio ponuđenu jamčevinu od 100.000 eura
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Nakon dva mjeseca provedena u istražnom zatvoru, poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier u srijedu je u 16 sati izašao iz Remetinca, a dočekao ga je samo taksist koji ga je odvezao u nepoznatom smjeru.

- Već ga dugo čekam. Sat vremena čekanja inače naplaćujemo 40 kuna, ali se ne bojim da mi neće imati za platit - šalio se raspoloženi taksist Radio-Taxi Zagreb.

Poduzetniku je Županijski sud prihvatio ponuđenu jamčevinu od 100.000 eura, a kako bi izašao iz Remetinca Šelebaj je morao založiti i kuću na Hvaru vrijednu oko 200.000 eura. U ranim poslijepodnevnim satima četvrtka je bio kod sutkinje Vere Polak Presečki kojoj se obvezao da neće bježati te da će se odazivati na sudske pozive. Kao mjera opreza određeno je da se svaki ponedjeljak mora javljati sutkinji istrage, a bivšem suprugu Dijane Čuljak oduzeta je i putovnica.

Šelebaj je uhićen 13. listopada na Bregani dok je pokušao prijeći granicu s ocem i djevojkom, a dan nakon privedeno je još pet osoba. Tužiteljstvo poduzetnika tereti za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju jer je, zajedno s ostalim osumnjičenicima, fiktivnim ugovorima i računima preko tvrtki Core Media i Media spot izvukao šest milijuna kuna, a za još tri milijuna kuna oštetio je državni proračun varajući na PDV-u. Osim Šelebaja osumnjičeni su i Vlado Bučan, Tonček Mandić, Igor Šumaković te bračni par Kristina i Marijo Cikač.

Šelebaj se nakon uhićenja pred istražiteljima branio šutnjom, no kasnije je odlučio ispričati sve o poslovima Core Media i Media spot. Što je točno ispričao nije poznato, kao ni to je li teretio bivšu suprugu. Inače, tijekom istrage je ispitano više novinara s HRT-a i to Elizabeta Gojan, Sanja Mikleušević-Pavić, Goran Rotim, Maja Sever i Nikola Kristić, ali ne i Dijana Čuljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:38