SLUČAJ IZAZVAO BURU

FOTO, VIDEO: EPILOG BRUTALNOG PRIVOĐENJA Policajac i šef osječke policije posjetili gospođu kako bi joj se ispričali, Ostojić obećao platiti kaznu

Iako je policija postupala prema propisima, javnost je na grube metode reagirala žestoko
 Davor Kibel / Glas Slavonije

Slučaj brutalnog privođenja starije gospođe (66) u Osijeku, oko kojega se u cijeloj Hrvatskoj razvila burna rasprava, dobio je svoj epilog - isprikom.

Kako je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić objavio kasno u četvrtak na svojem profilu na Facebooku, gospođi su se zbog primjene grubih metoda ispričali i načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Milan Baričević i policajac koji je primijenio fizičku silu.

FOTOGALERIJA: Brutalno privođenje gospođe u središtu Osijeka

Ostojić je naveo da su obojica posjetili gospođu, koja je s policije bila puštena uz prekršajni nalog zbog prelaska ceste na crveno, ali i na temelju Zakona o osobnoj iskaznici. Prekršaj joj neće biti oprošten jer, kako i Ostojić napominje, 'zakon se mora poštivati', no kaznu će, obećava ministar, platiti on.





Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe .. Ispričali se.. Moje je da platim kaznu uz ispriku , jer zakon se mora poštivati

Posted by Ranko Ostojić on Thursday, December 17, 2015




Nešto ranije, Ostojić je svim policajcima i policajkama poručio da je postupanje u slučaju 66-godišnjakinje, koju je znatno krupniji policajac od nje oborio na tlo, 'nepotrebno, loše i ruši ugled'.

'Policajke i policajci, ovo nam ne treba... Lošim potezom sruši se puno dobro napravljenog... I nije da tražim od vas da se "ne držite zakona kao pijani plota", ali koliko je zakonito, i može biti pravdano... Loša je policijska taktika... Ne radite to... ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik...', napisao je Ostojić u ranijoj objavi na Facebooku.





Nepotrebno, lose, i rusi ugled... Policajke i policajci ...ovo nam ne treba... Lošim potezom sruši se puno dobro...

Posted by Ranko Ostojić on Thursday, December 17, 2015




Policija je u svom priopćenju navela da je postupanje bilo u potpunosti zakonito, a s tom se konstatacijom nakon pregleda snimke intervencije složilo i nadležno Općinsko državno odvjetništvo.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić u HRT-ovom je središnjem Dnevniku u četvrtak na pitanje je li ovo uistinu prekršaj koji zaslužuje takav postupak odgovorio kako 'ljudi moraju znati da demokracija i anarhija nisu isto'.

'Vidi se da je gospođa nekoliko puta prekršila više zakona, čak je upozorena da se snima, možda nekima to izgleda pregrubo...', rekao je.

Ne zna kakve je 'kolega građe bio', kazao je odgovarajući na pitanje da je policajac puno jače tjelesne konstitucije od 66-godišnjakinje na kojoj je primijenio silu. 'Radi se jednostavno o tome da je gospođa prekršila zakon, a on se mora poštivati', izjavio je i dodao da će Ured za unutarnju kontrolu ustanoviti je li je baš morao gurnuti na tlo.

VIDEO: Policijska intervencija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 07:35