DRAMA U OSIJEKU

FOTO, VIDEO: OSTOJIĆ NAKON BRUTALNOG PRIVOĐENJA 'Policajci i policajke, ovo nam ne treba. Ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik'

 Davor Kibel / Glas Slavonije

Brutalno privođenje gospođe iz Osijeka, koja je zbog prelaska ceste na crveno završila na betonu, izazvalo je burne reakcije u cijeloj Hrvatskoj.

Policija je tijekom četvrtka priopćila da je sve bilo po zakonu, a kao dokaz su objavili i snimku.

FOTOGALERIJA: Brutalno privođenje gospođe

'Jučer, 16. prosinca u 11,25 sati, u Osijeku, na raskrižju ulica Prolaz Ante Slavičeka i Hrvatske Republike, policijski službenik Postaje prometne policije Osijek je uočio nepoznatu žensku osobu, koja je u svojstvu pješaka prelazila kolnik Ulice Prolaz Ante Slavičeka, u vrijeme kada je za pješake bilo uključeno crveno svjetlo. U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje', naveli su u policiji i dodali da je gospođa pružala aktivan otpor što im je bilo dovoljno za uporabu fizičke prisile i stavljanje lisica.

Objavljeno je i da je snimku zatražilo nadležno Općinsko državno odvjetništvo, koje je pregledom konstatiralo da policijski službenici nisu prekršili zakon.

No, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, premda ne poriče da je riječ o zakonitoj akciji, na Facebooku je prizore iz Osijeka ocijenio 'nepotrebnima i lošima'.

'Nepotrebno, loše, i ruši ugled... Policajke i policajci ...ovo nam ne treba... Lošim potezom sruši se puno dobro napravljenog... I nije da tražim od vas da se "ne držite zakona koji pijani plota", ali koliko je zakonito, i može bit pravdano... Loša je policijska taktika ... Ne radite to... ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik...', napisao je u statusu na Facebooku Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 08:06