ŠVERCAO IZ ZADRA

Gospić: Serijski provalnik (24) iz Zagreba pao s pola kilograma marihuane

 Mario Pušić

GOSPIĆ - Lički policajaci uhitili su 24-godišnjeg Zagrepčanina, serijskog provalnika, zbog posjedovanja gotovo pola kilograma marihuane koju je u srijedu u Škodi Fabiji pokušao "prošvercati" iz Zadra.

- On je tijekom redovne kontrole u cestovnom prometu kontroliran u osobnom vozilu marke Škoda Fabia zagrebačkih registracijskih oznaka, a izvršenom kontrolom utvrđeno je da je za njim na snazi više raspisanih tjeralica zbog počinjenih kaznenih djela imovinskog karaktera, zbog čega je uhićen - priopćili su iz PU ličko-senjske.

Navode da su njihovi djelatnici "vizualnim pregledom vozila uočili biljnu materiju koja po svojim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu marihuanu", zbog čega je od nadležnog državnog odvjetnika ishodovan nalog za pretragu vozila.

Pretragom je potvrđeno da se u vozilu nalazi 458,7 grama opojne droge marihuana, koju je namjeravao dalje preprodavati, digitalna vaga i razni provalnički alat.

Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega bit će dostavljena nadležnom Državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:37