NAŠ INSPEKTOR REX

Posao gotov za šest minuta: Legendarni pas Ajax opet u akciji, nanjušio grupu stranih turista s drogom

Pao je Talijan s 157 komada LSD-a, njegova sunarodnjakinja, te Francuskinja i Grk
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Šibenski su inspektori za droge jučer prije podne na južnoj strani uvale Galešnica kod Grebaštice izneneda opkolili poveću skupinu pretežito stranih i nekoliko naših turista koji su kampirali na divlje neposredno uz tzv. Grebaški bedem.

Nakon opkoljavanja i zadržavanja ostatak posla u za manje od šest minuta odradio je legendarni Ajax, policijski pas obučen za detekciju droga koji je iz poveće i nacionalno šarolike skupine turista odmah izdvojio 33-godišnjeg Talijana iz kojega su inspektori "istresli" 157 komada LSD-ija, 8.1 grama hašiša i 0.6 grama heroina.

Odmah je sproveden i zadržan u pritvorskoj jedinicu na daljnju kriminalističku obradu, dok su s nešto manje opijata nakon Ajaxovog njušenja "također "pali" Talijanka i Francuskinja u dobi od 27 i 30 godina, te njima pridruženi 37 godišnji Grk nakon čega su po zavrsetku obrade danas prepraćeni na Prekršajni sud u Šibeniku.

Ajaxova uža specijalnost je marihuana

Ajax je inače njemački ovčar koji korijene policijskog posla vuče iz Slavonije i tamošnje PU Osijek. Po dolasku u Šibenik prije par godina vrlo brzo se aklimatizirao i potom istakao u više akcija otkrivanja opijata, pri čemu mu je uža specijalnost marihuana s posljednjim ulovom od prije godinu dana kada je u komadu detektirao okruglih jedan kilogram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:08